Az elején a székbíró volt az igazi sztár

2012.10.27. 00:01

A bemutatásnál még szinte a közönségkedvenc székbírónak örültek a nézők a legjobban, de a végére már nagy hangulat lett Paul-Henri Mathieu és Grigor Dimitrov meccsén Bázelben. Végül két tei breakben eldőlt szettben, 7:6, 7:6-tal a francia jutott a szombati elődöntőbe.

A találkozót vezető Mohamed Lahyanit közvetlen stílusa miatt kedvelik annyira a nézők és a játékosok is. A mosolygós székbíró ezúttal sem hazudtolta meg magát, a zakóját levéve ingben vezette végig a találkozót, amelyen többször is mosolyogva susogta le a nézőket, ha nem ült el elég hamar az egyes labdamenetek között a zaj.

A Bázelben szabad kártyával induló Mathieu volt a rutinja miatt a mérkőzés esélyese a fiatal bolgár tehetség ellen, de most sem tudta elkerülni, hogy hullámzó játékával megnehezítse a dolgát. A szép ütések mellé rendszeresen hibák csúsztak be, így aztán Dimitrov került brékelőnybe az első játszmában, amelyet ugyanakkor nem tudott kiszerválni. A tie breakben nagyon rosszkor ütött kettős hibát, Mathieu így megszerezte a vezetést.

A második játszmában sokasodtak a hibák a bolgárnál, Mathieu 3:2-nél brékelt, majd mellérakta a sajátját. Dimitrov az egyik labdamenetnél olyan rosszul talált el egy ütést, hogy az a bázeli St. Jakobshalle plafonjáról pattant vissza.

Azonban a francia 5:2-es vezetése ellenére sem tudta simán befejezni a szettet, itt sem maradt el a rövidítés. Az elején alig harmadáig megtelt csarnok a meccs végére a világelső Roger Federer közelgő találkozója miatt már tele volt, így az utolsó, látványos labdamenet végén Mathieu több ezer ember tapsa mellett döngette Djokovicshoz hasonlóan a mellét. Az elődöntőben majd a címvédő Federer lesz a francia ellenfele.