Tipszarevics felautózott Szerbiából a budapesti teniszgálára

2012.12.03. 20:05

A világranglista kilencedik Janko Tipszarevics és a tizenhatodik Gilles Simon részvételével kedden ötödször rendezik meg a Papp László Sportarénában a Tennis Classics teniszgálát, amelynek az 1985-ben Wimbledonban párosban bajnok Taróczy Balázs a versenyigazgatója.

A jelen nagyjai mellett a már visszavonult, a seniorok között teniszező két versenyző, a volt világelső és Roland Garros-bajnok Carlos Moyá, és a bombaszerváiról ismert ausztrál Mark Philippoussis is összeméri tudását. A programot az eddigi összes Tennis Classicson fellépő Manszúr Bahrami trükkmester színesíti még.

A hétfői sajtótájékoztatón kiderült, hogy Tipszarevics 3-4 óra alatt, autóval jött Szerbiából Budapestre, ahol korábban sokszor járt már Future-, és Challenger-tornákon. A top10-be 2011-ben felért játékos elmondta, hogy a mostani szezon annyiban nehezebb volt, hogy tavaly még ranglistahelyezése miatt több meccsen állt ki esélytelenebbként, míg idén már papíron a legjobbakon kívül mindenki más ellen ő volt a favorit, ami új helyzetet jelentett.

A 28 éves teniszező – akinek bal karjára A félkegyelműből származó Dosztojevszkij-idézet van tetoválva japán nyelven – eddig három ATP-tornát nyert egyesben, összesen hét döntőt játszott. A Tennis Classicson majd Simonnal játszik, aki eddig összesen tíz tornát nyert. Idén ötször találkoztak, ebből 3-2-re a francia áll jobban, összes eddigi meccseiket tekintve pedig 6-2 a mérleg a javára.

A teniszgálán először Rafael Nadal egykori mentora és példaképe, Moyá csap össze a seniorok ranglistáján mögötte második Philippoussis-szal, majd a Tipszarevics-Simon meccs következik. Az estet a páros zárja, itt Moyá Simonnal, míg Tipszarevics Bahramival alkot majd egy csapatot. A sajtótájékoztatón egy vicces teniszkvízben már összemérte tudását a két mostani és két egykori versenyző, ebben Tipszarevics és Simon volt a jobb.