Virág
0 °C
2 °C

A teniszező Valkusz Máté döntős Nike Junior Tour világdöntőjében

2012.12.11. 09:28

Valkusz Máté bejutott a fináléba a Nike Junior Tour elnevezésű tehetségkutató teniszverseny világdöntőjében, amely az egyesült államokbeli Port St. Lucie-ban zajlik.

A fiúk 14 év alatti korcsoportjában Valkusz egy kanadai, majd egy német ellenfél legyőzésével jutott a negyeddöntőbe, ahol a brit Marcus Walters felett diadalmaskodott, majd a harmadik helyen kiemelt svájci Marko Osmakcicot búcsúztatva jutott a döntőbe, amelyet - magyar idő magyar idő szerint szerda hajnalban - a másodikként rangsorolt brit Jay Clarke ellen vív. 

A lányok 14 év alatti mezőnyében Stollár Fannyt az első, Gálfi Dalmát pedig a második helyen emelték ki a szervezők, ám mindketten a legjobb nyolc között búcsúztak.

A viadalon a 12 év alatti fiúk mezőnyben Kéri Márk, a 12 év alatti lányok között pedig Aranyosi Ágnes az első fordulóban búcsúzott.

A Nike Junior Tour világdöntőjében korosztályonként 26 ország 32 versenyzője találkozik egymással. A torna rangját jól mutatja, hogy a korábbi világelső, 11-szeres Grand Slam-győztes spanyol Rafael Nadal karrierje kezdetén háromszor nyerte meg a világdöntőt.