Arn Gréta nyert, Babosék döntősök

2013.01.11. 09:04

Arn Gréta könnyedén nyert az ukrán Julija Bejgelzimer ellen az év első Grand Slam tenisztornájának, a melbourne-i Australian Opennek selejtezőjében, így már csak egy győzelem választja el, hogy Babos Tímeához és Czink Melindához hasonlóan szerepelhessen a női egyes 128-as főtábláján. Arn a kvalifikáció utolsó körében a horvát Tereza Mrdeza ellen lép pályára.

Selejtező, 2. forduló: Arn Gréta-Julija Bejgelzimer (ukrán) 6:1, 6:2

Babos Tímea Mandy Minellával az oldalán bejutott a döntőbe a Hobartban zajló, 235 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán. A magyar, luxemburgi páros a viadal honlapja szerint 50 perc alatt, 6:2, 6:2-re nyert a Lara Arruabarrena Vecino, Lourdes Dominguez Lino spanyol duó ellen. Babosék a szombati fináléban az ugyancsak spanyol Garbine Muguruza, Maria-Teresa Torro-Flor kettőssel csatáznak.

"Jó meccset játszottunk, Mandy is feljavult az előző találkozóhoz képest. Persze én is sokat léptem előre az elmúlt napokban, a szervám egyre jobb, még egyszer sem veszítettem el az  adogatójátékomat" - áll Babos nyilatkozatában. Hozzátette: szombati ellenfelüket jól ismeri, hiszen szinte kortársak.

"Úgy érzem, jó esélyünk lesz a győzelemre, de természetesen ehhez jól kell játszanunk" - mondta a magyar játékos.

Egyes, elődöntő: Vesznyina (orosz)-Stephens (amerikai, 8.) 6:2, 6:2, Barthel (német, 9.)-Flipkens (belga) 6:4, 6:4

Páros elődöntő: Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi)-Lara Arruabarrena Vecino, Lourdes Dominguez Lino (spanyol) 6:2, 6:2