Czink hat és félmilliót kapott a vereségért

2013.01.14. 16:38

A játékosok elégedetten vették tudomásul a megemelkedett pénzdíjakat és a most először kapott "utazási hozzájárulást" a hétfőn kezdődött Australian Openen, melyen az első forduló vesztesei, így Czink Melinda is 27 600 ausztrál dollárt (6,45 millió forint) vehetnek fel.

A hétfői búcsúzók közül az amerikai Coco Vandeweghe a pénzdíjjal kapcsolatban arról beszélt, hogy komoly anyagi megterhelést jelent a világranglistán hátrébb álló játékosoknak az egész éves utazás, ezért is örül annak, hogy a szervezők megemelték a honoráriumot.

"Sok sportágban a legjobb száz közé tartozók milliókat keresnek, de a teniszben ez nem egészen így van" - mondta a román Sorana Cirsteától vereséget szenvedett Vandeweghe.

A szintén búcsúzó belga Olivier Rochust bevallása szerint alaposan meglepte, amikor kiderült, ezer dollárt kap az utazása megtérítésére.

"Nagyon szép gesztus a szervezőktől, akik láthatóan tudják, hogy rengeteg pénzbe kerül elutazni erre a versenyre" - mondta.

Az ausztrál bajnokságon az összdíjazás a tavalyihoz képest 4 millió dollárral növekedett, s a 30 millió ausztrál dollárral (kb. 685 millió forint) a négy Grand Slam-verseny közül is kiemelkedik.