Sarapova lemosta szépséges honfitársát

2013.01.14. 12:01

Nagyon simán indult Marija Sarapovának az Australian Open. Az idei első Grand Slam második kiemeltje 18 nyerő ütéssel, 55 perc alatt 6:0, 6:0-ra verte honfitársát, Olga Pucskovát. 

A világranglistán 107. helyen álló Pucskova eddig sem teniszeredményeiről volt ismertebb (egyetlen WTA-tornát sem nyert korábban), sokkal népszerűbb a férfi magazinok olvasói között.

A 25 éves, Miamiban elő Pucskova juniorként még fehérorosz színekben indult, hazája ifiranglistáin többször állt az élen.

Sarapova nem először végez ilyen könnyedén ellenfelével Grand Slam tornán. A 2010-es US Open harmadik körében Beatrice Caprát, a tavalyi Roland Garros nyitófordulójában pedig Alexandra Cadantut intézte el hasonló könnyedséggel. Sarapova a következő körben a horvát Petra Martic és a japán Doj Miszaki meccs győztese ellen folytatja.

Amennyire simán kezdett Sarapova, barátja, a fiatal bolgár tehetség Grigor Dimitrov viszont sima három szettben kikapott 6:4, 6:2, 6:4-re a 32. kiemelt Julien Benneteau-tól a férfiaknál, pedig sokat ígért, hogy a brisbane-i felvezető versenyen döntőt játszott Andy Murray-vel. A férfiaknál gond nélkül továbbment a címvédő és világelső Novak Djokovics is Paul-Henri Mathieu ellen.