Simon fél lábon nyerte a hihetetlen drámát

2013.01.19. 17:53

Vitathatatlanul az idei torna eddigi legküzdelmesebb mérkőzésén, ezernyi fordulat után jutott tovább 6:4, 6:4, 4:6, 1:6, 8:6-ra Gilles Simon honfitársa, Gaël Monfils ellen az Australian Openen. A 4 óra 43 percig tartó mérkőzés második felében már mindketten sérülten játszottak, de még hullafáradtan is több mint 40 ütéses labdamenetekkel őrölték fel egymás utolsó energiáit.

A mérkőzést Simon kezdte jobban, és az első két szett megnyerése után még úgy tűnt, hogy viszonylag hamar besöpörheti a harmadik játszmát is a sokkal fáradtabbnak kinéző Monfils ellen. A hosszabb sérülésből visszatérő francia a harmadik szett előtti pihenőnél dühösen a földhöz is vágta az ütőjét.

A harmadik szettben viszont hirtelen minden megfordult, Simon bal combját ápolni kellett, nem tudott megfelelően odaállni labdákra, és így az adogatásait sem tudta kellő erővel megütni. Monfils ugyan nem tudott azonnal élni a kínálkozó lehetőséggel, de végül megnyerte a szettet a láthatóan nagyon szenvedő ellenfele ellen. Simon sem adta fel azonban, az egyik, végül Monfils által megnyert labdamenetben összesen 71 ütésváltást láthattak a nézők.

A negyedik játszma elején aztán megint Monfils került kiszolgáltatottabb helyzetbe, miután a tenyerén lévő vízhólyag miatt nem tudott erőt vinni a tenyereseibe. Elbukta a szerváját, de a pihenőnél felhelyezett kötés elegendő segítségnek bizonyult, miközben a már az alkarját is fájlaló Simon nem tudott erősíteni. A végletekig lelassult játékból végül Monfils került ki jobban, sikerült kiegyenlítenie a szetteket tekintve.

A pihenőknél végig nyújtó, a lábát masszírozó Simon azonban még akkor sem adta fel, amikor Monfils az ötödik szett elején brékelőnnyel 2:0-ás vezetést szerzett. Monfils nem is tudott élni a lehetőséggel, elveszítette a szerváját, míg Simon hosszú idő után újra tudta hozni a sajátját. Így végül mindketten az ütőjükre támaszkodva, kimerülten lihegtek a 2:2-es állás láttán.

Simon vérszemet kapott, sikerült újból brékelnie, azonban lényegében szerva nélkül nem sikerült a 4:2-es vezetéshez mellétennie a saját adogatójátékát. Már mindkettőjüknek fájt mindene, de mégis egymás utáni gémekben küzdöttek végig akár 47 ütésváltásos labdameneteket. Az oda-vissza brékekből kedvezőbben kikerülő Simon 5:4-nél kiszerválhatta volna a meccset, de Monfils visszajött, és folytatódott a maratoni küzdelem. Volt olyan pihenő, amikor egymás után ápolta őket a tréner, de a labdamenetekben mégis mindent beleadtak, már az első két szettben mutatott formájukat nyújtották.

Monfils tenyere, és két ujja be volt már kötve, a combját is megdolgozta a tréner, de leginkább fejben nem bírt eléggé koncentrálni a végére. Türelmetlen ütésekkel elbukta a szerváját, majd pedig a lábán alig álló Simonnak sikerült semmire kiszerválnia a mérkőzést. A két játékos fáradtan ölelkezett össze az emberfeletti küzdelem végén, miközben a közönség tombolva ünnepelte őket.

A győztes Simon ellenfele a negyedik körben majd a saját mérkőzését nagyon simán nyerő, harmadik kiemelt Andy Murray lesz.