Sarapova megint kíméletlen volt

2013.01.20. 10:29

A második kiemelt Marija Sarapova tovább folytatja elképesztő menetelését, ezúttal a belga Kirsten Flipkensen lépett túl 6:1, 6:0-val, és már ott van a legjobb nyolc között.

Az orosz az első két mérkőzésén kiosztotta a 6:0, 6:0-kat, egyedül Venus Williams tudott nyerni ellene négy játékot, így eddig összesen öt gémet bukott el az idei Australian Openen.

Sarapova következő ellenfele az a Jekatyerina Makarova lesz, aki 7:5, 6:4-re legyőzte az ötödik kiemelt Angelique Kerbert, a női mezőny eddigi legmagasabban rangsorolt kiesőjét. Makarova ugyanezen a ponton tavaly Serena Williams kiütésével jutott negyeddöntőbe. A negyedik kiemelt Agnieszka Radwanska okos játékkal verte 6:2, 6:4-re a rengeteg nyerőt, de rengeteg hibát is ütő Ana Ivanovicsot.

A férfiaknál saroksérülés miatt ellenfele 6:2, 5:1-es vezetésénél feladta mérkőzését a nyolcadik kiemelt Janko Tipszarevics. Sima három szettben, 6:2, 6:1, 6:4-re továbbment a negyedik kiemelt David Ferrer a japán Kej Nisikori ellen. Az ötödik kiemelt Tomas Berdych 6:3, 6:2, 7:6-ra jutott tovább Kevin Anderson ellen.