Wozniackinak most sem sikerült

2013.01.21. 09:05

Bejutott a negyeddöntőbe - Wozniacki legyőzésével - Szvetlana Kuznyecova a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A férfiaknál két francia is bejutott a legjobb nyolc közé hétfőn.

A korábbi térdsérülése miatt a világranglista 75. helyére visszacsúszott orosz játékos a korábbi világelső dán Caroline Wozniackit búcsúztatta hétfőn három szettben, akinek így tovább kell várnia első Grand Slam-serlegére.

A két GS-trófeával büszkélkedő Kuznyecova az elődöntőbe kerülésért a világelső és címvédő Viktorija Azarenkával találkozik majd, aki az orosz Jelen Vesznyinán lépett túl könnyedén. A fehérorosz sztárjátékos csak akkor maradhat a WTA-rangsor élén, ha megvédi címét az Australian Openen.

Bejutott a nyolc közé a juniorként Babos Tímeával párosban három GS-diadalt arató amerikai Sloane Stephens is, aki 19 évével a női top 40 legfiatalabb teniszezője.

A férfiaknál Jo-Wilfried Tsonga nyerte a francia párharcot a két hete Dohában bajnok Richard Gasquet ellen. Harmadik honfitársuk, a korábban Juan Martin del Potrót búcsúztató Jérémy Chardy élete első GS-negyeddöntőjére készülhet, miután négy szettben verte az olasz Andreas Seppit. 

Nyolcaddöntő:

Férfiak:

Tsonga (francia, 7.)-Gasquet (francia, 9.) 6:4, 3:6, 6:2, 6:2

Chardy (francia)-Seppi (olasz, 21.) 5:7, 6:3, 6:2, 6:2

Nők:

Azarenka (fehérorosz, 1.)-Vesznyina (orosz) 6:1, 6:1

Kuznyecova (orosz)-Wozniacki (dán, 10.) 6:2, 2:6, 7:5

Stephens (amerikai, 29.)-Jovanovski (szerb) 6:1, 3:6, 7:5