Azarenka nem kapott levegőt

2013.01.24. 11:40

A Serena Williams-et búcsúztató fiatal amerikai Sloane Stephens nem tudott újabb meglepetést okozni, 6:1, 6:4-re kikapott a címvédő Viktorija Azarenkától.

A döntőben nem Sarapova, hanem a kínai Li Na lesz a világelső ellenfele.

Az Australian Open elődöntője ugyanakkor nem ért simán véget, a világelső 6:1, 5:4-nél csaknem tíz percre elhagyta a pályát, mielőtt Stephens a meccsben maradásért adogatott volna. Azarenka az előző játékban öt meccslabdát sem tudott értékesíteni, de a pályára visszatérve már behúzta a meccset.

Általában nem tartják elegáns döntésnek, amikor valaki éppen a másik játékos fontos adogatása előtt kér ápolást, de a fehérorosz szerint nem volt mit tenni. „A második szettől kezdve fájogatott a hátam, és egyre rosszabb lett" – magyarázta Azarenka a mérkőzés után, miért ilyen fontos szituációban kért ápolást. Elismerte, hogy korábban kellett volna hívnia a trénert, nem pedig akkor, amikor már lényegében alig kapott levegőt.

Azarenka döntős ellenfele a másik elődöntőből került ki. A torna elején kiosztott 6:0, 6:0-s könnyű győzelmek után a második kiemelt Marija Sarapova ezúttal rossz napot fogott ki, sima 6:2, 6:2-vel esett ki a 2011 után megint Australian Open-döntőbe jutó Li Na ellen.

Sarapova hat kettős hibát, harminckét ki nem kényszerített hibát ütött, és a fontos pontokban nem tudott a jól koncentráló Li fölé kerekedni.