Moldovában a magyar tenisz Davis Kupa-csapat

2013.01.30. 11:52

Péntektől vasárnapig Moldovában szerepel a magyar tenisz Davis Kupa-csapat, a fiatal négyesben várhatóan Fucsovics Mártonra hárul majd a legnagyobb feladat. 

Hornok Miklós szövetségi kapitány együttese az euro-afrikai zóna II-es csoportjának első fordulójában Chisinauban lép pályára, és mivel Kellner Ádám visszavonult, a legjobb magyar, Balázs Attila pedig nem vállalta a DK-fellépést, a 21 éves Fucsovics mellett a DK-újonc Filipenko Viktor, Gödry Levente és Madarász Gergely képviseli a magyar színeket.

"Egyesben Marcira és Viktorra számítok, párosban pedig az első nap meccseinek ismeretében döntök, várhatóan Marci és Levente áll majd össze, akik ismerik egymást, és tagjai voltak a 18 év alattiaknál Európa-bajnok csapatnak" - nyilatkozta az MTI-nek a helyszínről a kapitány, hozzátéve: a csarnok műanyag borítása lassú, magasra pattan a labda, így nehéz befejezni a labdameneteket.

Hornok 50-50 százalékra taksálja az esélyeket, és bízik benne, hogy a világranglistán 442. Fucsovicsot nem gátolja majd közelmúltbeli kisebb alkarsérülése.

A hétfőn Moldovába érkezett válogatottban Filipenko Viktor 807., Gödry Levente 1079., Madarász Gergő pedig 1401. a világranglistán, míg a túloldalon Radu Albot a 220., Maxim Dubarenco az 552., Andrei Ciumac az 588., Andrei Gorban pedig az 1272. helyen áll.

A tíz éve a II. csoportban szereplő magyarok 2009 júliusában 3-2-re legyőzték Gödöllőn Moldovát, amely akkor vereségével kiesett a III. csoportba. A DK második fordulójában a válogatott itthon játszik majd a luxemburgiak vagy a bosnyákok ellen - vagy a harmadik fordulóért vagy a kiesés elkerüléséért.