Melinda, Vivien
-5 °C
3 °C

A portugálok ellen kezd a női teniszválogatott

2013.02.05. 15:54

A portugálok ellen kezd szerdán a magyar női teniszválogatott a Fed Kupa euro-afrikai zónájának tornáján, melynek csoportmérkőzéseit szombatig bonyolítják le az izraeli Eilatban.

Barátosi Levente Fed Kupa-kapitány az MTI-nek elmondta, hogy az angolok ellen kevesebb a magyarok esélye, Portugáliával szemben 50-50 százalékot adna, míg a bosnyákokat tavaly sikerült 2-1-re legyőzni, és ellenük most is győzelmet vár.

"Babos Timi múlt héten gyomorpanaszok miatt adta fel meccsét Thaiföldön, ezzel együtt fizikailag rendben van, nem sérült, úgyhogy fontos szerephez juthat a válogatottban" - mondta a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar játékosról a szakvezető, aki szerint az esténként Izraelben tapasztalható öt fok különleges körülményeket teremthet a pályán.

Barátosi hozzátette: az egyeseket várhatóan Babos Tímea és Arn Gréta vívja, míg párosban Babos és Marosi Katalin szerepelhet. A hétfőn érkezett magyar csapatnak tagja még Jani Réka-Luca is.

"A cél a csoport második helyének megszerzése" - mondta a szakvezető.

Csütörtökön a bosnyákokkal, pénteken pedig a britekkel találkoznak a magyarok, a meccsek mindennap közép-európai idő szerint 9 órakor kezdődnek. A nemzetek világranglistáján Nagy-Britannia a 18. Portugália a 32., Magyarország a 34., míg Bosznia-Hercegovina a 44. helyen áll.

A Fed Kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának 16 válogatottját négy négyes csoportba sorolták, a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek a feljutásért. A két továbblépő gárda a Világcsoport rájátszásában folytathatja a küzdelmet.