Géza
-12 °C
-4 °C

A bosnyákokat is elintézte a női teniszválogatott

2013.02.08. 11:46

Az izraeli Fed Kupában a mieink a két egyes után már behozhatatlan előnyre tettek szer, Arn és Babos is nyert. A magyar női teniszválogatott a két egyes után behozhatatlan előnyre tett szert a bosnyák csapattal szemben a pénteki, második fordulóban a Fed Kupa euro-afrikai zónájának tornáján, Izraelben.

A viadal honlapja szerint Arn Gréta 58 perc alatt győzte le Dea Herdzelast, majd Babos Tímea nullára hozta az első szettet, a másodikat pedig rövidítésben nyerte, így 2-0-ra vezetnek a magyarok. Ezt követően rendezik a párost.

A szerdai esőzés miatt egy napot csúszik a program Eliatban. A rajt csütörtökön volt, amikor a magyarok 3-0-ra legyőzték a portugálokat, szombaton pedig a britek következnek.

A meccsek közép-európai idő szerint 8.30 órakor kezdődnek. A nemzetek világranglistáján Nagy-Britannia a 18. Portugália a 32., Magyarország a 34., míg Bosznia-Hercegovina a 44. helyen áll.

A Fed Kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának 16 válogatottját négy négyes csoportba sorolták, a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek a feljutásért. A két továbblépő gárda a Világcsoport rájátszásában folytathatja a küzdelmet.

Eredmény, 2. forduló:

Magyarország - Bosznia-Hercegovina 3-0

Arn Gréta-Dea Herdzelas 6:3, 6:2

Babos Tímea-Jelena Simics 6:0, 7:6 (7-5)

Babos, Marosi Katalin-Herdzelas, Anita Huszarics 7:5, 6:4