Babos Tímea tornát nyert Bogotában

2013.02.24. 08:41

Babos Tímea és társa, az őt egyesben kiejtő luxemburgi Mandy Minella nyerte a 235 ezer dollár összdíjazású bogotái női tenisztorna párosversenyét. 

Babosék a szombati döntőben a címvédő és első helyen kiemelt Eva Birnerova, Alekszandra Panova cseh, orosz kettőst győzték le két szettben, 70 perc alatt.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk ezt a versenyt! Korábban is mondtam, hogy jó párost alkotunk Mandyvel, ez ismét bebizonyosodott. Boldog vagyok, hogy jól játszottunk, és annak is örülök, hogy a döntőben sem veszítettünk játszmát. Remélem, a következő versenyeken is sikerül jó eredményt elérnem."

Babosnak ez volt pályafutása negyedik döntője egy WTA-versenyen, és a harmadik tornagyőzelme. Korábban egyet egyesben tavaly Monterreyben, egyet pedig párosban Birminghamben, a tajvani Hszie Szu-vej oldalán nyert meg.

A 19 éves játékos a jövő héten a brazíliai Florianopolisban szerepel a 235 ezer dollár összdíjazású versenyen. Egyesben az orosz Valerija Szavinyih lesz az első ellenfele, párosban a japán Date-Krumm Kimiko oldalán lép pályára.

Eredmény, páros, döntő

Babos Tímea, Mandy Minella (luxemburgi, 2.)-Eva Birnerova, Alekszandra Panova (cseh, orosz, 1.) 6:4, 6:3