Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Czink Melinda 3 meccslabdát hárítva nyert

2013.02.27. 19:31

Babos Tímea után Czink Melinda is bejutott a negyeddöntőbe szerdán a 235 ezer dollár összdíjazású brazíliai női tenisztornán, miután három meccslabdát hárítva legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Beatriz Haddad Maiát.

A WTA honlapjának beszámolója szerint a világranglistán 100. magyar játékos simán elbukta az első szettet, majd könnyedén megnyerte a másodikat. A döntő játszmában Czink 5:4-es vezetésénél a szintén balkezes ellenfél - aki a WTA-rangsorban 280-adikként szabadkártyával indult - kiment az öltözőbe ápolásra, ezután a 30 éves magyar nem tudta "kiszerválni" a meccset, sőt 5:6-nál három meccslabdát is hárított. A rövidítésben aztán Czink koncentrált jobban, s végül 2 óra 7 perc alatt győzött.
Czink a legjobb nyolc között a hetedik helyen kiemelt, a világranglistán 58. francia Kristina Mladenoviccsal találkozik.

Egyesbeli sikere után néhány órával Babos Tímea párosban is nyert. A 42 éves Kimiko Datéval az oldalán az elődöntőben az elsőként rangsorolt Anabel Medina Garrigues, Jaroszlava Svedova spanyol, kazah kettőssel találkozik.

egyes, nyolcaddöntő:
Czink Melinda-Beatriz Haddad Maia (brazil) 1:6, 6:2, 7:6 (7-3)

páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Date Kimiko (magyar, japán, 3.)-Shahar Peer, Chanelle Scheepers (izraeli, dél-afrikai) 6:2, 6:2