Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balázs Attiláé a nyitómeccs a Davis-kupában

2013.04.04. 15:24

A hétvégi Magyarország-Luxemburg tenisz Davis-kupa-osztályozó sorsolásán eldőlt, hogy a hazaiak első játékosa, Balázs Attila vívja a pénteki nyitómérkőzést az Elektromos Csarnokban. 

A világranglistán 248. Balázs az 1899. Ugo Nastasival találkozik, a második egyest Fucsovics Márton (381.) játssza a vendégek legjobbja, Gilles Müller (68.) ellen. A szombati párosban Fucsovics Márton és Gödry Levente (1070.) száll szembe Gilles Müllerrel és Mike Scheidweilerrel (1071.), majd vasárnap Balázs-Müller és Fucsovics-Nastasi csata lesz. A második és a harmadik napon még lehetőség van változtatni az összeállításon.

"Fiatal, de egységes és elszánt a csapat, a nyitónapon Marci szerintem nagyon megizzasztja Müllert, aki a szombati páros után remélhetőleg már fáradtabban lép pályára vasárnap Attila ellen. Egyébként Attila és Marci is vert már meg top 100-as ellenfeleket" - mondta az MTI-nek Hornok Miklós szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy jelen volt nemrég a kaliforniai Indian Wellsben rendezett szupertornán, és bár a magyar fiatalok nem rendelkeznek olyan komoly háttérrel, mint az ott látott játékosok, sokszor úgy érezte, hogy a "mieinkben több lenne".

A szombati kezdés előtt, 12.30 órakor kisebb ünnepség lesz, az idén 100 éves nemzetközi szövetség (ITF) díjazza a legalább húsz DK-párharcban szerepelt játékosokat, így elismerést vehet át Taróczy Balázs, Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely és Machán Róbert.

Februárban, az idei DK első fordulójában a magyar válogatott 3-2-es vereséget szenvedett Moldovában, így a hétvégi párharcban az euro-afrikai zóna II-es csoportjában maradásért küzd.
A magyarok legutóbb 11 éve játszottak Luxemburggal, amikor 4-1-re kikaptak, előtte azonban 1962-ben és 1971-ben is 5-0-ra nyertek. Budapesten utoljára 2007-ben volt DK-csata, akkor a magyar válogatott 4-1-re kikapott Monacótól a Római Teniszakadémián.
A Davis Kupa-osztályozó menetrendje:

péntek 14.00:
Balázs Attila-Ugo Nastasi
Fucsovics Márton-Gilles Müller
szombat 13.00:
Fucsovics Márton, Gödry Levente-Gilles Müller, Mike Scheidweiler
vasárnap 11.00:
Balázs Attila-Gilles Müller
Fucsovics Márton-Ugo Nastasi