Balázs Attiláé a nyitómeccs a Davis-kupában

2013.04.04. 15:24

A hétvégi Magyarország-Luxemburg tenisz Davis-kupa-osztályozó sorsolásán eldőlt, hogy a hazaiak első játékosa, Balázs Attila vívja a pénteki nyitómérkőzést az Elektromos Csarnokban. 

A világranglistán 248. Balázs az 1899. Ugo Nastasival találkozik, a második egyest Fucsovics Márton (381.) játssza a vendégek legjobbja, Gilles Müller (68.) ellen. A szombati párosban Fucsovics Márton és Gödry Levente (1070.) száll szembe Gilles Müllerrel és Mike Scheidweilerrel (1071.), majd vasárnap Balázs-Müller és Fucsovics-Nastasi csata lesz. A második és a harmadik napon még lehetőség van változtatni az összeállításon.

"Fiatal, de egységes és elszánt a csapat, a nyitónapon Marci szerintem nagyon megizzasztja Müllert, aki a szombati páros után remélhetőleg már fáradtabban lép pályára vasárnap Attila ellen. Egyébként Attila és Marci is vert már meg top 100-as ellenfeleket" - mondta az MTI-nek Hornok Miklós szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy jelen volt nemrég a kaliforniai Indian Wellsben rendezett szupertornán, és bár a magyar fiatalok nem rendelkeznek olyan komoly háttérrel, mint az ott látott játékosok, sokszor úgy érezte, hogy a "mieinkben több lenne".

A szombati kezdés előtt, 12.30 órakor kisebb ünnepség lesz, az idén 100 éves nemzetközi szövetség (ITF) díjazza a legalább húsz DK-párharcban szerepelt játékosokat, így elismerést vehet át Taróczy Balázs, Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely és Machán Róbert.

Februárban, az idei DK első fordulójában a magyar válogatott 3-2-es vereséget szenvedett Moldovában, így a hétvégi párharcban az euro-afrikai zóna II-es csoportjában maradásért küzd.
A magyarok legutóbb 11 éve játszottak Luxemburggal, amikor 4-1-re kikaptak, előtte azonban 1962-ben és 1971-ben is 5-0-ra nyertek. Budapesten utoljára 2007-ben volt DK-csata, akkor a magyar válogatott 4-1-re kikapott Monacótól a Római Teniszakadémián.
A Davis Kupa-osztályozó menetrendje:

péntek 14.00:
Balázs Attila-Ugo Nastasi
Fucsovics Márton-Gilles Müller
szombat 13.00:
Fucsovics Márton, Gödry Levente-Gilles Müller, Mike Scheidweiler
vasárnap 11.00:
Balázs Attila-Gilles Müller
Fucsovics Márton-Ugo Nastasi