Vezet a magyar Davis Kupa-válogatott

2013.04.05. 16:23

Balázs Attila két óra alatt, három szettben megnyerte a pénteki nyitómérkőzést, ezzel a magyar válogatott 1-0-ra vezet Luxemburg ellen a tenisz Davis Kupa budapesti osztályozóján. A hazaiak első számú játékosa, a világranglistán 248. Balázs a rangsorban 1899. Ugo Nastasival találkozott az Elektromos Csarnokban, ahol telt ház, 700 néző várta a mérkőzést. A magyar játékos 2:2-nél vette el fejpántos ellenfelének adogatását, s előnyét remek ütésekkel és szellemes megoldásokkal tartva, 38 perc alatt 6:4-re hozta a nyitószettet.

A második játszma eleinte az elsőhöz hasonlóan alakult, Balázs 2:2-nél brékelt, csakhogy 4:3-nál elvesztette a szerváját, így jutottak el a felek 6:6-ig, azaz a rövidítésig. Közben a csarnokba érkezett Áder János köztársasági elnök, Balázs pedig 7-3-ra behúzta a tie-breaket és vele együtt az 58 perces szettet is.

  A harmadik felvonásra már szétesett az egyre többet dühöngő Nastasi játéka, Balázs magabiztosan nyerte saját adogatásait, illetve vette el sorra riválisáét. A luxemburgi 5:0-nál még hozott egy gémet, aztán a hazai kedvenc kiszerválta a szettet, 1-0-ás vezetéshez juttatva a magyarokat.

"A rutin sokat számít a fontos pontoknál, ez segített most nekem, mert a Davis Kupában alig vannak könnyű meccsek, ilyenkor mindenki felszívja magát - mondta az MTI-nek Balázs Attila. - Jól éreztem magam a pályán, a borítás is tetszik, és remek dolog hazai közönség előtt játszani."

A második egyest Fucsovics Márton (381. a világranglistán) játssza a vendégek legjobbja, Gilles Müller (68.) ellen, a találkozó 16.25 órakor kezdődik.

Magyarország-Luxemburg 1-0 - állás az első mérkőzés után

Balázs Attila-Ugo Nastasi 6:4, 7:6 (7-3), 6:1