Ellenfele vécére ment, ő mobillal fotózott

2013.05.30. 13:40

Úgy látszik, új divat van a Roland Garroson: a teniszezők előveszik a mobiljukat, és meccs közben készítenek képeket vagy videókat. Ezúttal a nagy mókamester Gael Monfils videózta le a hullámzó közönséget az Ernests Gulbis ellen 6:7, 6:4, 7:6, 6:2-re megnyert szerdai mérkőzésén.

A tavaly sérülés miatt sokat kihagyó, a ranglistán is alaposan visszacsúszó Monfils nagyon jó formában van az idei Garroson, és a Gulbis elleni, izgalmasan alakuló találkozót is beleértve eddig a francia játszotta a legküzdelmesebb meccseket a tornán. Az első körben mindjárt az ötödik kiemelt Tomas Berdychet ütötte ki 7:6, 6:4, 6:7, 6:7, 7:5-re.

Gael Monfils and iphone Roland Garros 2013 (Gulbis)

Monfils-szal szemben az örök ígéret Gulbis most is hullámzóan játszott, de az első három szettben méltó ellenfele volt a franciának. A lett a harmadik szett után kiment a mellékhelyiségbe, ekkor kért engedélyt Monfils, hogy megörökíthesse a közönség hangulatát. Két napja Szerhij Sztahovszkij egy vitatott, vonalközeli pontot fotózott le az iPhone-jával, és a képet ki is rakta a Twitterjére.

Roger Federer viszont utoljára kilenc éve dominált ennyire egy meccsen a Garroson, mint most a 6:2, 6:1, 6:1-re legyőzött indiai selejtezős Somdev Devvarman ellen. A svájci az első két körben selejtezős ellenfelet kapott, de a harmadik fordulóban azzal a Julien Benneteau-val találkozik, aki legyőzte őt idén Rotterdamban.

A mosolygós Federer arról is beszélt, milyen nagy felelősség, amikor hozzá hasonlóan példakép valaki. „Mindketten a rajongóim voltak, a végén pedig összeházasodtak" – mesélte egy párról, akiket közvetetten éppen ő hozott össze.

Federeren és Monfils-on kívül többek között a negyedik kiemelt David Ferrer és a hatodik kiemelt Jo-Wilfried Tsonga is továbbment a harmadik körbe.