Fáklyás őrült zavarta meg Nadalékat

2013.06.09. 18:32

Egy félmeztelen, görögtüzes férfi szaladt be a pályára, és egy időre alaposan meg is zavarta a játékosokat a Roland Garros döntőjében, amit Rafael Nadal végül 6:3, 6:2, 6:3-ra nyert meg David Ferrer ellen. (Percről percre közvetítésünket itt olvashatja vissza>>>)

Nadal 5:1-re vezetett a második szettben, amikor a férfi váratlanul beszaladt. Biztonsági őrök azonnal rávetették magukat, mások Nadalt védték, miközben a többiek nagy füst és fény kíséretében kivonszolták a férfit.

A szokatlan közjáték annyira megzavarta mindkét játékost, hogy előbb Nadal veszítette el a szerváját, majd Ferrer a sajátját. Utóbbival már a szett is eldőlt, a pihenő alatt pedig rendezhették a gondolataikat a harmadik játszma előtt.

Red firework (bengal) Final Roland Garros 2013 R Nadal vs D Ferrer

A párizsi rendőrség 12 személyt vett őrizetbe a francia nyílt teniszbajnokság vasárnapi zárónapján. A nyolcadik diadalát arató Rafael Nadal és a szintén spanyol David Ferrer döntője alatt a második legnagyobb stadionban, a Suzanne Lenglen arénában a szurkolók óriás kivetítőn követték az eseményeket. A biztonságiak több meztelen felsőtestű, maszkos nézőt átadtak a rendőrségnek, akik az azonos neműek nemrég legalizált házassága ellen tiltakoztak, és Francois Hollande elnök lemondását követelték. A férfi egyes fináléjának otthont adó Philippe Chatrier stadionban először két, transzparenst feltartó nézőt vezettek ki a tribünről.