Del Potro csúnyán esett, sérülten is nyert

2013.07.03. 17:23

A világelső Novak Djokovics egy keménynek induló, de végül mégsem bonyolult meccsen jutott az elődöntőbe Wimbledonban, ahol ellenfele a saját negyeddöntője legelején csúnyán elcsúszó, majd szintén három szettben győztes Juan-Martin del Potro lesz. Vagyis megismétlődik a tavalyi, Wimbledonban rendezett olimpia bronzmeccsének párosítása.

Djokovics ellen nagyon eltökélten állt ki a 7. kiemelt Tomas Berdych, aki végig irányítani tudott az első játszmában. A szerb kevesebbszer villant meg, ennek ellenére a végén ő koncentrált jobban. A tie breakben Berdych szettlabdánál hibázott, így 7:6-tal Djokovics előnybe került.

A cseh még nem adta fel, próbálta az első játszmában mutatott agresszív tenisszel meglepni Djokovicsot, aki még mindig nehezen találta a saját ritmusát. Berdych kétszer is brékelte a világelsőt, 3:0-ás vezetésénél azonban visszaesett, amihez még egy téves székbírói ítélet is hozzájárult. Enric Molina bréklabdánál, Berdych második szervájánál a vonalbírót felülbírálva mondta be az "out"-ot, de Berdych kikérte a challange-et, ami neki adott igazat.

A 7. kiemelt végül elveszítette a szerváját, és a következő hét játékból mindössze egyet tudott megnyerni, így 6:4-gyel Djokovicsé lett a második szett. Ahogy Berdych visszaesett, a szerb úgy lett egyre jobb és jobb, a végén már nagyon meggyőző játékkal húzta be 6:3-ra a harmadik játszmát.

Del Potro a párhuzamosan tartott másik negyeddöntőben a stabil játékáról ismert 4. kiemeltet, David Ferrert győzte le. Pedig nagyon nem indult jól a mérkőzése, rögtön az elején csúnyán elcsúszott – az előző héten több játékosnak is vissza kellett lépnie a többek szerint idén különösen csúszós wimbledoni fű miatt –, ráadásul pont a bekötözött, fájos térde fordult veszélyesen.

Blessure de Del Potro contre David Ferre - Wimbledon 2013

Ennek ellenére egy kisebb ápolás után folytatni tudta, és 6:2, 6:4, 7:6-tal még szettet sem engedélyezett Ferrernek. Fontos különbség volt köztük, hogy ugyanannyi nyerő ütés mellé az argentinnak fele annyi hibája volt, mint spanyol ellenfelének.

A tavalyi olimpián Del Potro 7:5, 6:4-re győzte le Djokovicsot, és győzelmét még az év vége felé Bázelben megnyert torna sajtótájékoztatóján is egyik legfontosabb győzelmének nevezte.

A másik két negyeddöntőben Andy Murray Fernando Verdascóval, míg a két lengyel, Lukas Kubot és Jerzy Janowicz egymással találkozik.