Drámai: 0-2-ről jött vissza Murray

2013.07.03. 20:46

Meg kellett harcolnia a wimbledoni elődöntőért Andy Murray-nek, aki csak kétszettes hátrányból fordítva, 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5-re jutott tovább egy küzdelmes meccsen a veterán Fernando Verdasco ellen.

A sokszor túlságosan is passzívnak bizonyuló skót ellen kihasználta az első játszma végén adódó lehetőséget Verdasco, aki jó pillanatokban tudta átvenni a kezdeményezést, és alaposan megfuttatta a második kiemeltet. A második szett annak ellenére lett Verdascóé, hogy az elején még Murray volt előnyben, így gyorsan komoly vezetést szerzett a spanyol.

Murray a harmadik szettben nagyon összeszedte magát, és támadóbb tenisszel gyorsan hozta a játszmát a haloványabb Verdasco ellen. A negyedik szettre aztán megint nagyon eltökélten állt ki a spanyol, mindent beleadott, de miután a közönség támogatása mellett Murray megfordított egy nehéz adogatójátékot, végül ő bukta el a szerváját.

Verdascónak annyi előnye volt, hogy a döntő szettben ő kezdhette az adogatást, és sikerült is sokáig Murray előtt lépkednie, miközben a skótnak 0-30-cal is indult adogatójátéka. Végül Murray-nek 5:5-nél sikerült megtörnie Verdascót, és könnyedén szerválta ki a küzdelmes meccset.

Murray ellenfele az elődöntőben a Nadal és Federer kiesésével felszabadult negyedből érkező Jerzy Janowicz lesz, aki 24. kiemeltként lengyel honfitársát, Lukas Kubotot verte 7:5, 6:4, 6:4-re. Janowicz tavaly a selejtezőből jutott a harmadik körig Wimbledonban, az év végi, párizsi 1000-es versenyen pedig a selejtezőből jutott a döntőig. Idén sikerült kihasználnia Wimbledonban a nagyok kiesésével adódó lehetőséget.

A másik elődöntőt a világelső Novak Djokovics és a 8. kiemelt Juan-Martin del Potro játssza majd.