Djokovics vért izzadt a torna meccsén

2013.07.05. 19:30 Módosítva: 2013.07.05. 23:08

A világelső Novak Djokovics alaposan megizzadt a nyolcadik kiemelt Juan-Martin del Potro ellen, akit 7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3-ra sikerült legyőznie 4 óra 43 perc alatt. A tavaly Wimbledonban rendezett olimpia bronzmeccsének visszavágóját így a szerb nyerte. Ellenfele a döntőben vasárnap a 2. kiemelt Andy Murray lesz, aki az első szettet kettős hibával bukva, de 6:7, 6:4, 6:4, 6:3-mal győzött a meglepetésember Jerzy Janowicz ellen.

Egy favágós, de inkább Djokovics-győzelmet sejtető meccsnek indult a wimbledoni elődöntő, ahol a szerb végül 80 nyerőt hozott össze, míg ellenfele 48-nál állt meg.

Del Potrónak nem annyira mentek a legendás szervái, de még így is hozta az adogatásait. Csak Djokovicsnak volt azonban bréklabdája az első szettben, és a fontos pontoknál ő volt a jobb. Végül a legvégén sikerült elvennie az argentin szerváját. A második játszma elején is kitartott Djokovics lendülete, de aztán Del Potro nagy nehezen visszadolgozta magát, és kiegyenlített.

Következett a két nüanszokon múló játszma: Del Potro egyre felszabadultabban kezdett játszani a harmadik szett második felétől, jöttek a bombatenyeresek. A közönség néha már akkor ovációban tört ki, amikor még csak azt látták, hogy lendületet vesz egy-egy pusztító erejű ütéshez. A tie breakben viszont egyértelmű volt Djokovics fölénye, 7-2-re lett a szerbé a rövidítés.

A negyedik szettre viszont összeállt Del Potro játéka, a közönség mögé állt, úgy biztatták, mint egy tenisztornán a szépen játszó esélytelenebbiket mindig szokták. Minden labdáért megindult, még kötéssel a lábán is volt, hogy szinte a közönség soraiban kötött ki egy-egy sprint végén.

Djokovics viszont még akkor is koncentrált maradt, amikor Del Potro már szinte önkívületben játszott. A világelső a pontok tekintetében szinte végig előnyben volt, a negyedik szettben el is jutott például a meccslabdáig a rövidítésben, de Del Potro két meccslabdát hárítva visszajött (8-6 a tie breakben).

Végül az ötödik szettben Del Potro egy kicsit kieresztett, 4-3-nál bukta a szerváját, Djokovics fordult 5-3-mal, de még innen is lett volna esélye, Djokovics szervájánál bréklabdához jutott. A világelső azonban nagyon koncentrált volt a végén, hárította a bréklabdát, és behúzta a meccset.

Djokovics ellenfele a vasárnapi döntőben majd Andy Murray lesz, aki a vártnál nehezebben, az első szett tie breakjét kettős hibával elbukva győzött a 24. kiemelt Jerzy Janowicz ellen.