Kisebb mellek: 3 tornagyőzelem zsinórban

2013.07.14. 17:59

2013 nyara egyértelműen a román Simona Halepé, egy hónap alatt három kisebb tenisztornát nyert meg. Június közepén Nürnbergben salakon, három hete Hollandiában füvön, míg a hétvégén Budapesten lett a legjobb.

A 235 ezer dollár összedíjazású Római-parti tornán két magyart is kiütött a fináléig, előbb Bukta Ágnest majd Babos Tímeát.

A döntőben 2 óra 25 perc alatt 6:3, 6:7, 6:1-re verte az osztrák Meusburgert. Nem zavarta meg, hogy a rövidítésben három meccslabdát sem használt ki, a harmadik szettre megőrizte precizitását.

Aki ezen a Márky Jenő szervezte tornán jól szerepelt az utóbbi időben – Sarah Errani és Roberta Vinci -, a legjobb tízbe került.

A 21 éves Halepet sokáig a mellei akadályozták a jó szereplésben, panaszkodott is emiatt. 2010-ben, mielőtt 18 éves lett volna szánta el magát a műtétre, az áttörésre mostanáig kellett várnia.

Párosban - a papírformának megfelelően - az első helyen kiemelt cseh Andrea Hlavackova és Lucie Hradecka nyert, a döntőben a Nina Bratcsikova, Anna Tatisvili orosz, grúz duót verve.


Andrea Hlavackova, Lucie Hradecka (cseh, 1.)-Nina Bratcsikova, Anna Tatisvili (orosz, grúz) 6:4, 6:1