Nadal már második a ranglistán

2013.08.19. 09:38

Viktorija Azarenka egy izgalmas meccsen megszakította a világelső Serena Williams 14 meccs óta tartó veretlenségét, és 2:6, 6:2, 7:6-ra legyőzte az amerikait a cincinnati torna döntőjében. Williams így is csak negyedszer kapott ki idén, és az egy hét múlva kezdődő US Open legnagyobb favoritja a nőknél. A férfiaknál Rafael Nadal elképesztő formát mutat, Montreal után Cincinnatiben is ő nyerte a tornát, és már második a világranglistán.

A női döntőben az első szett nagyon az amerikainak állt, a másodikban azonban fordított a világranglista második fehérorosz. Williams hiába hárított hét bréklabdát is egy 18 percig tartó maratoni adogatójátékban, ebből nem sikerült építkeznie.

A döntő játszma már sokkal szorosabb volt, Serena 5:4-nél kiszerválhatta volna a meccset. Ugyanakkor hibázgatni kezdett, Azarenka brékelt. Végül tie break jött, ahol Williamsnek ötödik kettős hibája sem segített.

A férfiaknál Nadal nyerte a cincinnati keménypályás tenisztorna férfi versenyét, 7:6, 7:6-ra győzte le a kemény adogatásairól ismert amerikait, John Isnert. A mallorcai remekel a keménypályás szezonban, múlt héten Montrealban győzött, így ezen a borításon 15 mérkőzés óta veretlen. A Cincinnatiben először bajnok Nadal újabb tornagyőzelmével, amely 59. volt pályafutása során, második helyre jön fel a világranglistán.