Ilyet is csak Nadal tud

2013.08.27. 10:26 Módosítva: 2013.08.27. 15:31

Rafael Nadal bombaformában érkezett a US Openre, ezt már a Ryan Harrison elleni meccs első gémjében meg is mutatta.

A mérkőzést az amerikai Ryan Harrison kezdte, 30-30-as állásnál úgy tűnt, hogy az első gém után előnybe kerülhet, miután Nadal nagyon kisodródva, hatalmas ívben tudott csak visszaadni egy tenyerest. Harrison lecsapását azonban fantasztikus módon futotta be és csavarta vissza a pályára, így a spanyol bréklabdát szerzett, majd meg is nyerte a játékot.

Nadal végül simán, három szettben (6:4, 6:2, 6:2) búcsúztatta Harrisont és lépett tovább a második körbe, ahol a Dutra d Silva-Pospisil páros győzetésével találkozik.

Roger Federer is a nyitónapon mutatkozott volna be, de végül esőszünet miatt keddre kellett halasztani a mérkőzését. A pályára lépők közül a 11. Kei Nisikori voltak a legnagyobb név, aki búcsúzott. Lesz ugyanakkor egy ennél véglegesebb búcsú is: Andy Roddick is a US Openen jelentette be, hogy visszavonul a torna után, ezúttal egy másik amerikai, a könnyeivel küszködő James Blake tett ugyanígy a nyitónapon.

A nőknél Serena Williams nagyon simán, 6:0, 6:1-re verte a 2010-es Roland Garros-bajnok Francesca Schiavone-t.  • Biztosítás