Meccs közben vérzett Del Potro orra

2013.10.27. 01:18

Összességében nagyobb gond nélkül nyerte a címvédő Juan-Martin del Potro 6:4, 4:6, 6:2-re a selejtezőből indult Edouard Roger-Vasselin elleni elődöntőjét a bázeli tornán, de a második szett alakulását az is befolyásolta, hogy az argentin orrvérzéséhez ki kellett hívni a trénert. Néhány játékon át még önkéntelenül is odanyúlt a kezével, és ez elvonta a figyelmét. Arra azért így is jutott ideje, hogy korábbi meccseihez hasonlóan ezúttal is megvicceljen egy labdaszedőt. Az ütőjére pattanó labdát előbb odanyújtotta az érkező kislánynak, majd mégis mosolyogva hátradobta egy másiknak.

Az argentin zászlókkal is felszerelkezett közönség ezúttal nem tudott betelni a játékosok fényképezésével, csak az volt a baj, hogy ehhez többszöri kérés ellenére is vakut használtak, ami zavarja a játékot. Erre általában csak angolul figyelmeztet a székbíró, ezúttal azonban Mohamed Lahyani a sokadik alkalomnál már nagy tapsot kiváltva németül is rászólt az engedetlen nézőkre.

A vakuzáson kívül más is elvonta a figyelmet kis időre a játékról. Az első gémek alatt egy furcsa dübörgésre kapta fel mindenki a fejét, ami a 27. sorból a lépcsőkön a 9.-ig guruló hátizsáknak bizonyult. Egy argentin színekbe öltözött férfi azonban gyorsan utánaszaladt, és jobban vigyázott rá a továbbiakban.

A mérkőzés viszont nem is indulhatott volna jobban Del Potrónak, rögtön elvette Roger-Vasselin első adogatójátékát, ezt azonban 3:2-nél még vissza tudta szerezni a francia. Nem sokra ment vele, mert a címvédő semmire vette el a következő szerváját, majd szintén semmire mellérakta a sajátját, innen pedig már behúzta az első játszmát.

Del Potro orrvérzése láthatóan mindkettőjüket megzavarta, de nem lehet kizárólag ennek a számlájára írni, hogy a szett közepén az argentin elkezdte szórni a hibákat, és a játszmában maradásért adogatva az első szervái is csődöt mondtak. A felbátorodó, a lehetőségre lecsapó Roger-Vasselin így kiegyenlített.

Del Potro azonban a döntő játszma elején gyorsan elejét vette annak, hogy a francia túlzottan reménykedni kezdjen. Rögtön kétszer is brékelte ellenfelét, és már 4:0-ra vezetett, mire Roger-Vasselin fel tudott iratkozni a harmadik szettben is az eredményjelzőre.

Egy látványos pont azért a franciáé lett: Del Potro lábközötti ütését olyan jól röptézte le, hogy az argentin rohamléptekben érkezve még a palánkra is felgyalogolt, de úgy sem tudta már visszaadni. Végül ha csak három szettben is, de a végére a hibákat kiküszöbölve jutott döntőbe a címvédő, aki vasárnap a tavalyi fináléhoz hasonlóan megint Roger Federerrel küzd majd meg.