Djokovics: Becsődölt a doppingrendszer

2013.11.06. 10:12

Elveszítette minden bizalmát a doppingellenes programban a szerb Novak Djokovics, a férfi teniszezők világranglistájának második helyezettje azután, hogy honfitársa, Viktor Troicki - Djokovics szerint - áldozata lett az ellenőrök gondatlanságának.

A londoni ATP-világbajnokságon Federer legyőzésével kezdő Djokovics azt mondta: Troicki esete is bizonyítja, hogy a rendszer nem működik, mert szerinte az ellenőrök nem profik, felületesek, és nem tudják elmagyarázni rendesen, hogy a sportolóknak mit kell tenniük a mintavétel során.

Hozzátette: szó sincs arról, hogy felmentené barátját. Ám szerinte, ha Troicki valóban megkérdezte, hogy elég-e csak vizeletmintát adnia, mert félt a vérvételtől és rosszul volt, az ellenőr pedig hozzájárult a kéréséhez, akkor ez nem a versenyző hibája.

 A 27 éves Troicki első fokon másfél éves eltiltást kapott a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől (ITF), majd a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, amely egy évre enyhítette a büntetést, de a játékos így is csak jövő júliusban térhet vissza.