Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Boris Becker vevő Djokovics hülyeségeire

2013.12.30. 21:20

Novak Djokovics a hétvégén meghívásos tornát nyert Abu-Dzabiban, az elsőt, mióta Boris Beckerrel dolgozik együtt. Bár ez a meghívásos torna még volt igazi erőfelmérő, Djokovics már látja a közös munka előnyeit.

Még két hete sincs, hogy a korábbi háromszoros wimbledoni bajnok elvállalta Djokovicsot, de máris sikeresnek tűnik a kapcsolat. Djokovics csak azt sajnálja, hogy Beckerrel nem tud rendesen játszani: a 46 éves német csípő-, boka- és térdsérülései miatt képtelen már futni, így álló helyzetből osztogatja a labdákat tanítványának.

„Boris nagyon erős személyiség, igazi német. Nagyon fegyelmezett, de ugyanakkor nyitott is, aki vevő a hülyéskedésre, és Boris nagy sztorizós is. Remélem, még a németemet is fejleszthetem vele. Tanultam már németül, amikor négy évig Niki Pilic akadémiájára jártam Münchenbe." – mondta Djokovics.

Becker is meg volt elégedve Djovoviccsal, tetszett neki a döntőben, Ferrer ellen mutatott játéka: „Novak nagyon erősen, nagyon támadóan játszott, csak azokért a második szervákért kár."

„Jó kezdés volt, hogy egyből trófeát nyertünk itt. Remélhetőleg így folytatjuk majd egész évben. Azért azt még korai volna megmondani, hogy mire mehetünk együtt. Ez majd a következő fél évben derül ki" – nyilatkozta a szerb teniszező.

Djokovics nem az egyetlen, aki korábbi teniszlegendával készül együtt. Andy Murray Ivan Lendlt választotta tavaly, Roger Federer néhány napja jelentette be, hogy Stefan Edberggel készül, míg a japán Nisikori edzője Michael Chang lett.

„Ez nagyon jót tesz a sportágnak. Látom, hogy az emberek azért fognak kijönni, hogy hogyan alakul a csata Edberg, Lendl és Boris között, ez azért elég vicces. Ezek a fickók egy halom Grand Slamet nyertek, és sok mindent elértek a pályán és azon kívül is. Most minket majd velük azonosítanak, és ez fordítva is igaz lesz. Nagyon jól tudják, hogy min megyünk keresztül a pályán. Úgy hiszem, mindannyian tudjuk, hogy ezek az exjátékosok valóban tudnak majd segíteni a legnehezebb pillanatokban" – végzett gyorselemzést Djokovics.

A szerb Dubajban szilveszterezik, itt is edz még egyet Beckerrel, majd januárban Melbourne-ben kezdik meg a felkészülést az Australian Openre.