Szeles Mónika jön a magyar tenisz napjára

2014.01.03. 13:37

Magyarország rendezi február 3-9. között a  női tenisz Federation Kupa Euro-afrikai zónájának csoportmeccseit. 17 ország jön a fővárosba, a legjobb kettő kerül a Világcsoport rájátszásába.

Természetesen a magyarok is játszanak, a torna díszvendége pedig egy igazi világsztár lesz: Szeles Mónika.

„Mónika már tavaly márciusban szeretett volna Magyarországon játszani, mert eddig még sohasem játszott nálunk. Videóüzenetet is küldött egy éve, de akkor az utolsó pillanatban sajnos nem jött össze. Az őt képviselő IMG menedzserirodával most minden apró részletben gyakorlatilag megállapodtunk, gyerekekkel fog együtt játszani, a Syma csarnokban népszerűsíti a teniszt, a Fed Kupa alatt rendezzük meg a magyar tenisz napját is" - mondta a hazai szövetség (MTSZ) elnökségi tagja, dr. Pákay Péter, szervező.

Szeles a 46 fős Laureus Akadémia egyetlen magyar tagja, többek közt Carl Lewis, Michael Johnson, Nadia Comaneci, Alberto Tomba, Emerson Fittipaldi, Katarina Witt társaságában. Őket lehet a sport halhatatlanjainak nevezni, és ők szavazzák meg hét kategóriában, kié lehet a Sport Oscar.

Pillanatnyilag Szeles az egyik legismertebb magyar sportoló a világon, régóta magyar állampolgár is, a második kerületben tette le az esküt.

Mivel a fehéroroszok is ebben a csoportban játszanak, Viktorija Azarenka, a korábbi világelső, jelenleg második is Budapestre érkezik.

Az esemény fővédnöke Áder János.