Nadal ezt már ilyen kézzel fejezi be

2014.01.25. 23:30 Módosítva: 2014.01.25. 23:32

Vasárnap a világelső Rafael Nadal 14. Grand Slam-címéért játszik majd a svájci Stanislas Wawrinkával az Australian Open döntőjében. A mérkőzésnek mindenképpen a spanyol az esélyese, pedig már biztos, hogy a tenyere közepén meglehetősen rossz helyen éktelenkedő vízhólyaggal együtt fejezi be a tornát.

Sokan azt gondolták, hogy Nadal sebes keze komoly előnyt jelenthet Roger Federernek az elődöntőben, de végül nem akadályozta láthatóan a spanyolt a játékban. A meccset még mindenféle kötés nélkül kezdte, végül egy tapaszt kapott rá a második szett elején.

Az ütőfogás alapvetően nem okoz problémát Nadalnak, és a tenyeres pörgetéseit is meg tudja ütni, de az adogatásoknál már okozott nehéz perceket a sérülés az elmúlt meccseken. „Ez pedig kihathat az egész játékomra" – mondta még a Federer elleni mérkőzés előtt. Az elődöntő végén ugyanakkor már arról beszélt, hogy túl sokat foglalkoznak az újságírók a vízhólyaggal, rendben lesz az.

Wawrinka karrierje csúcsára ért fel első Grand Slam-döntőjével, ahova többek között a címvédő Novak Djokovics kiütésén keresztül vezetett az útja. Ezúttal azonban nem lesz könnyű helyzetben, hiszen eddigi 12 találkozójukból egyet sem tudott megnyerni, és még szettet sem tudott fogni a spanyol ellen.

Nadal ugyanakkor még véletlenül sem akarja leírni a ranglistán hamarosan az elsőszámú svájcivá előlépő Wawrinkát. „Jobban játszik, mint valaha. Készen áll arra, hogy bárki ellen győzzön. Ha nem tudom a legjobb teniszemet nyújtani, akkor meg tud nyerni három szettet ellenem" – mondta.