Nadal: Gyűlöltem volna feladni

2014.01.27. 10:47

A hátsérüléssel küzdő Rafael Nadal négy játszmában elbukta az Australian Open döntőjét Stanislas Wawrinka ellen. A spanyolnak óriási fájdalmai voltak, de állítja, meg sem fordult a fejében, hogy feladja a döntőt.

A második szett közben ugyan volt egy olyan pillanat, amikor úgy tűnt, hogy Nadal mindjárt a hálóhoz sétál, és kezet fog Wawrinkával, de a spanyol összeszedte magát, és végigjátszotta a mérkőzést.

„Az utolsó dolog lett volna, hogy feladom. Gyűlöltem volna ezt tenni, különösen a döntőben. Ugyanakkor nagyon nehéz volt látni magad, egész évben ezért dolgoztál, és aztán eljön a pillanat, hogy felismered, nem vagy képes a legjobbadat hozni."

Nadal elmondta, már a bemelegítésnél érezte, nincs rendben a háta. Később egy szervánál még nagyobb lett a fájdalma. Ezért ápolást is kért. Wawrinka méltatlankodása közben el is hagyta a pályát. A svájci szerette volna tudni, ellenfele miért vette igénybe a fizioterapeuta segítségét.

A szakember úgy ahogy el tudta lazítani Nadal hátizmait, de a spanyol érhetően nem tudott újra tökéletes állapotba kerülni.

Amikor visszatért a pályára, a közönség kifütyülte, nem érezték indokoltnak, hogy elhagyta a pályát, mert a kisebb kezeléseket általában ott is el tudják végezni, és a szabályokkal ellentétben Wawrinkának sem indokolták meg, miért távozott ellenfele. A szabályok szerint egyfajta sérülésre csak egyszer kérhetnek ápolást a játékosok.

A spanyol rádiónak nyilatkozva edzője, Toni Nadal elmondta: Rafael úgy tervezi, visszatér Mallorcára, mielőtt Argentínába utazik, ahol indul a február 10-én rajtoló Buenos Aires-i salakpályás tornán.

"Az orvos azt mondta, izomhúzódásról van szó, és néhány nap pihentetés elég lesz a gyógyuláshoz" - modta az edző, elárulva azt is, hogy Nadal a múlt héten többször is apró nyilallást érzett, ez azonban nem zavarta, de a döntő második játszmájának második játékában a fájdalom jóval erősebbé vált.

Később azonban a közönség Nadal mellé állt, nagyra értékelték, hogy sérülten is végigjátszotta a döntőt, vastapsot kapott a díjátadónál. Nadal azt is elismerte, hogy Wawrinka nagyszerű formában és nagyon magabiztosan játszott.