Új edző Babos Tímea stábjában

2014.02.26. 16:00

Thomas Drouet személyében új edző került a női tenisz-világranglistán 94. Babos Tímea szakmai stábjába, értesült az MTI. 

A 30 éves monacói szakember a brazíliai Florianopolisban jelenleg zajló WTA-verseny kezdetétől vesz részt a munkában. A fizikai felkészítésért továbbra is a szerb Nikola Andjelics felel, aki tavaly április óta segíti a 20 éves játékost.

Drouet korábban hónapokon át ütőpartnerként segítette Bernard Tomic pályafutását. Az ausztrál játékos vele érte el tavaly élete első ATP-tornagyőzelmét Sydneyben, utána Drouet már edzőként is tevékenykedett. Májusban szakítottak, ezután a monacói szakember Marion Bartoli edzőjeként tevékenykedett. A francia teniszező tavaly wimbledoni bajnok lett, amit nyilatkozatai szerint édesapjának és trénerének köszönhetett.

Bartoli a US Open előtt visszavonult, ezután Drouet a kínai Peng Suajjal dolgozott négy hónapig, aki az év végén megnyerte párosban a WTA-világbajnokságot.    

"Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam Thomasra. Rettenetesen megbízok a tudásában, érzem, nagyon sokat tud nekem majd segíteni. Nikolára továbbra is nagy szükség van, a jó fizikai állapotomat neki köszönhetem" – nyilatkozta Babos.