Federer formában, legyőzte Djokovicsot

2014.02.28. 18:34

Roger Federer nagyszerű mérkőzésen, három játszmában nyert a címvédő Novak Djokovics ellen, a korábbi világelsők pénteki elődöntőjében az 1,9 millió dollár (427 millió forint) összdíjazású, keménypályás dubaji férfi tenisztornán.

A korábbi négyszeres dubaji győztes szerb játékos korán elvette riválisa adogatását, amit magabiztosan őrzött, és végül harmadik szettlabdáját egy ásszal értékesítve 36 perc alatt megnyerte az első szettet.

A második játszmában Federer - aki eddig ötször nyert az Egyesült Arab Emírségekben - 3:2-es vezetésénél a meccs során először elvette Djokovic adogatását, ezután pedig rendkívül magabiztosan hozta a sajátjait és 1 óra 8 perc játék után egyenlített.

A mindent eldöntő harmadik játszmát Djokovics sok hibával kezdte, ezt pedig a bázeli sztárjátékos ki is használta, és azonnal elvette ellenfele adogatását, 3:1-es vezetésénél pedig megismételte ezt. Federer 5-2-nél a mérkőzésért adogathatott, Djokovicnak két bréklabdája volt, de nem élt velük, így a svájci 1 óra 46 perc alatt nyert.

Federer - aki ezzel 17-15-re ellépett a Djokovics elleni párharcokat tekintve - a tavaly is finalista Tomas Berdych ellen lép pályára a döntőben. A két játékos eddig 17 alkalommal találkozott egymással, Federer 11-szer győzött, ugyanakkor legutóbbi két összecsapásukat Berdych nyerte.

Federer (svájci, 4.)-Djokovics (szerb, 1.) 3:6, 6:3, 6:2