Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Filipenko és Jani Réka-Luca nyerte a fedettpályás tenisz ob-t

2014.03.10. 16:01

Filipenko Viktor megvédte címét, Jani Réka-Luca pedig először nyert hétfőn a fedettpályás tenisz országos bajnokságon.

A budapesti Nemzeti Edzés Központban rendezett, 300 ezer forint összdíjazású keménypályás tornán a férfiaknál az első helyen kiemelt Filipenko egyórás meccsen verte Bíró Andrét a döntőben, így szettveszteség nélkül fejezte be az ob-t.

„Tavaly nehezebb dolgom volt, most fejben és technikailag is jobb vagyok. Voltak itt ATP-ranglistás játékosok, ez nagyjából egy nemzetközi Future-torna szintjének felel meg, úgyhogy örülök ennek a serlegnek" – nyilatkozta az MTI-nek a 22 éves, Davis-kupa-válogatott Filipenko, aki tavaly finálét játszott a szabadtéri ob-n is.

A nőknél jóval nagyobb csatát hozott a Fed-kupa-csapattagok döntője, az első helyen kiemelt Jani végül 1 óra 45 perc alatt gyűrte le a másodikként rangsorolt Bukta Ágnest. Az MTK-t erősítő győztes az addigi négy mérkőzésén összesen csak nyolc játékot vesztett, a fináléban viszont derekasan megküzdött a fedettpályán és szabadtéren is címvédő riválisával.

„Furcsa, de életem első ob-ján szerepeltem, a versenynaptáram most úgy alakult, hogy itthon vagyok. Az ellenfeleim közül kiemelném a negyeddöntős Udvardy Pannát, aki remek játékos, s a mai döntőben Ági is jól játszott, főleg ahhoz képest, hogy a napokban még betegeskedett" - összegzett a jövő héten már Franciaországban versenyző Jani, aki Filipenkóhoz hasonlóan 120 ezer forintot kapott sikeréért.

A két bajnok a folytatásban párosban is érdekelt lesz, Jani oldalán Udvardy Pannával a Koleszár Zsófia, Matyák Fruzsina duóval, míg Filipenko és Borsos Gábor a Balla Péter, Kovács Márk kettőssel száll szembe a döntőben.

Eredmények, döntők:

férfi egyes:

Filipenko Viktor (Ábris 2010, 1.)-Bíró André (Diego VKE) 6:2, 6:2

női egyes:

Jani Réka-Luca (MTK, 1.)-Bukta Ágnes (Diego VKE, 2.) 6:3, 7:5