Már büszke vagyok a melleimre

2014.04.16. 12:59

A női teniszezők világranglistáját vezető Serena Williams nem először beszélt arról, hogy időbe telt elfogadnia testét, azt, hogy nem elég vékony, és hogy nagy mellekkel kell játszania. Egy interjúban most arról is mesélt, hogy még számára is ijesztő, ahogyan a pályán viselkedik.

„Amikor fiatal voltam, azt gondoltam, atletikusnak, magasnak és soványnak kéne lennem, nem nőies alkatúnak. De amikor hozzám hasonló korú emberek jöttek oda hozzám, és azt mondták, nagyon bírom, ahogy kinézel; na az igazán motiváló volt. Megtanultam, hogy büszke legyek a vonalaimra, és elfogadjam a nagy melleimet. Ez az egész a szeretetről szól, hogy milyen vagy, és rájössz, hogy gyönyörű" – mondta az amerikai Fitness magazinnak.

Williams elmondta, mióta elfogadta a testét, nagyon sokat is tesz érte, hogy ebben a formában maradjon. Úszik, fut, elliptikus gépen dolgozik, jógázik, és a táncot is edzésként használja. Erre akkor kapott rá, mikor sérülten nem nagyon tudott más mozgást végezni.

Míg korábban sok gyorséttermi kaját fogyasztott, ma már nagyon tudatosan táplálkozik, főleg mióta tudják, hogy testvére, Venus Sjögren-szindrómában szenved. Később az is kiderült, hogy Serena lisztérzékeny, így többnyire már csak nyers ételeket fogyaszt.

A sikereihez nemcsak fizikuma, hanem mentális ereje is hozzájárul. Williams a koncentrációban annyira megváltozik a pályán, hogy még számára is ijesztő, amit játék közben tapasztal.

„Úgy gondolok magamra, mint két különböző személyiségre. Van egyszer az a Serena Williams, akit mindenki ismer. Teljesen őrült, sohasem hibázhat. Folyton mérges, és az igazat megvallva nem túl kedves. Ez vagyok én abban a három órában, amikor a pályán vagyok. A maradék időben csak Serena vagyok, az osztály bohóca. Amikor Serena Williams előjön és teljesen őrült, még engem is felbosszant, még engem is sokkol."