Davis Kupa: örmény és liechtensteini csoportellenfél

2014.05.06. 14:24

A házigazda magyar teniszválogatott az örményekkel és a liechtensteiniekkel találkozik a Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának tornáján, szerdától szombatig Szegeden.
 

   

A keddi sorsoláson az is eldőlt, hogy Hornok Miklós kapitány csapata szerdán 11 órakor kezd Örményország ellen, Liechtenstein pedig csütörtökön vagy pénteken következik, írja az MTI.

"Nagy kő esett le szívünkről, hogy elkerültük a volt top 100-as játékossal is rendelkező törököket. Anélkül, hogy terhet akarnék rakni ennek a fiatal csapatnak a vállára, a papírformát hozni kell, azaz csoportelsőként akarunk továbbjutni a szombati rájátszásba" - nyilatkozta a kapitány.

A magyar csapatban Fucsovics mellett Madarász Gergelyt, Filipenko Viktort és Gödry Leventét nevezték, közülük Madarász az egyetlen, aki még sosem játszott a Davis Kupában. A 12 csapatos mezőnyben öt olyan válogatott van - az albán, az izlandi, a liechtenstei, a máltai és San Marinó-i -, melyben egy ATP-ranglistás játékos sem szerepel. Montenegrónak és Örményországnak is csak egy van (top 1000-en kívüliek), kettő vagy három ATP-ssel egy-egy, négy ATP-ssel pedig három ország - köztük Magyarország - rendelkezik.
   
    A szegedi Davis Kupa-torna csoportjai:
A csoport: MAGYARORSZÁG, Örményország, Liechtenstein
B csoport: Macedónia, Málta, Albánia
C csoport: Grúzia, Montenegró, Izland
D csoport: Észtország, Törökország, San Marino