Nadal a Roland Garros bajnoka

2014.06.08. 15:20

Drámai meccsen nyerte meg kilencedik Roland Garrosát a világelső Rafael Nadal, aki összesítésben 14 GS-mel beérte Pete Samprast is. Djokovics keményen, támadóan kezdett, az első szettet 6:3-ra nyerte, de a másodikban 7:5-tel egyenlített Nadal. A harmadik szettben már úgy tűnt, hogy a spanyol bedarálja Djokovicsot, 6:2-re nyerte a játszmát, és brékelőnyben volt a negyedikben, amikor megfájdulhatott a háta. Végül bekiabálások mellett is kettős hibát ütött Djokovics, miközben Nadal mindent megpróbált, hogy gyorsan lezárja a meccset, 6:4 lett a negyedik szett. A meccs azt is eldöntötte, hogy Nadal marad hétfőtől is a világelső.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Djokovics nem nagyon tudott mit kezdeni, Nadal simán hozta semmire az első adogatójátékát. (1:1)

  • Szépen kezdett a szerb, tenyeres nyerővel a végére behúzta a gémet, de Nadal is feltűnt már egy nyerővel. (1:0)

  • Djokovics kezdi az adogatást, és az első pont rögtön az övé is. 15-0.

  • Már a pályán a játékosok, zajlik a melegítés.

  • Nadal kilencedik Roland Garrosát nyerheti meg, összességében pedig beérheti Pete Sampras 14 Grand Slam-győzelmét, miközben megint közelebb kerül Roger Federer 17 GS-győzelmet számláló rekordjához. Djokovics először győzhet a Roland Garroson, amivel ő lenne a nyolcadik ember az Open-érában, aki mind a négy nagy tornát meg tudja nyerni legalább egyszer. Összességében ez a nyolcadik GS-győzelme lenne, miközben visszaszerezné a tavaly elveszített világelsőséget is Nadaltól.

  • Djokovicsnak egy fokkal nehezebb dolga volt a döntőig, de a Marin Cilic elleni négy szett után simán verte a negyedik körben Jo-Wilfried Tsongát, majd Milos Raonic, és a hétfőtől top10-es, Federert és Berdychet is kiütő Ernests Gulbis következett az elődöntőben. Az idén az évek óta emlegetett várakozásokhoz felnövő lettet 6:3, 6:3, 3:6, 6:3-ra győzte le a világranglista második.

  • A Roland Garroson azonban nem nagyon került bajba Nadal a döntőig, egyedül Ferrer tudott szettet elvenni tőle a negyeddöntőben, de Andy Murray-t is könnyedén verte 6:3, 6:2, 6:1-re az elődöntőben, így nagy kérdés, mire lehet képes ellene még a torna előtti előzmények fényében is Djokovics.

  • Nadal idei salakszezonját azonban nemcsak a Djokovicstól elszenvedett római vereség rontotta, a világelső a negyeddöntőkben kapott David Ferrertől és Nicolas Almagrótól Monte Carlóban és Barcelonában is. Madridban úgy nyerte meg a tornát, hogy Kej Nisikori 6:2, 4:2-re vezetett a döntőben, de hátsérülés miatt vissza kellett lépnie. Djokovicsot csuklósérülés is hátráltatta az elmúlt hónapokban, Monte Carlóban az elődöntőben kapott ki Federertől, akit Indian Wellsben még legyőzött a döntőben.

  • Egészen elképesztő, de Nadal és Djokovics már 42. meccsüket játsszák, az Open-érában még nem találkozott egymással ennyiszer két játékos. Az eddigiekből a spanyol nyert 22-t, a szerb 19-et. Nadal nyerte a 2013-as US Opent, azóta ugyanakkor négyszer is kikapott Djokovicstól, aki a római felvezető salaktornán is 4:6, 6:3, 6:3-ra legyőzte a spanyolt a döntőben.

  • és kezdődik a várva várt döntő a salakkirály Rafael Nadal és legnagyobb riválisa, Novak Djokovics között.