Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fucsovics lélekromboló csatában maradt le Wimbledonról

2014.06.19. 16:43

2002 óta nem volt Wimbledonban főtáblás férfi teniszezőnk, legutóbb Sávolt Attilának sikerült, most pedig a világranglistán a 199. helyen álló Fucsovics Márton próbálkozott, aki két akadályt is sikerrel vett a selejtezőben. A  nála lényegesen jobb németet, Andreas Becket is legyőzte, 2010 junior wimbledoni bajnokát aztán egy másik német, a 219. Timo Pütz állította meg. A bravúr csak hajszálon múlott.

Nagy küzdelmet hozott az első szett, amelyet Fucsovics kezdett, az ellenfelének volt labdája az 1:0-hoz, de a magyar játékos két labdát is hozott, és vezetett. Lendülete tovább tartott, brékelt, hét perc játék után 2:0-ra nála volt az előny. Pütz gyorsan visszavette a szervaelőnyt, majd onnantól mindenki nyerte a saját adogatását, 6:5-ös Fucsovics-vezetésnél a magyarnak két labdája is volt az első szetthez, végül a rövidítés döntött. Ebben Pütznek négy szettlabdája maradt a végére, végül 50 perc játék után a másodikat behúzta, 7-6-ra nyert.

A második játszma is bizonyította, hogy két, közel azonos tudású játékosról van szó. 6-6-ig megint mindenki hozta a saját adogatását, egyedül Fucsovicsnak volt 2-2-nél két bréklabdája, de mind a kettő elment. Aztán maratoni csatát hozott a rövidítés, aminek a végén megint nem mi örültünk. Pützenek öt, Fucsovicsnak hét játszmalabdája volt, 16-17-nél a magyar elrontotta az adogatását.

Aztán a magyar érezhetően elveszítette a fonalat, sokat rontott, kétszer is elveszítette az adogatását, igaz másodjára megint egy hihetetlen hosszú játékban, csak a 15. adogatás után dőlt el a gém. Fucsovics 4-0 után tudott szépíteni, majd megint volt bréklabdája, de az is elment, 5-1-nél a német a főtábláért fogadott: ahogy ez ilyenkor lenni szokott, egy bukott adogatással ért véget a meccs, 2 óra 46 perc alatt.

Wimbledon, 3. selejtező forduló

Fucsovics Márton–Timo Pütz (német) 6:7 (3), 6:7 (16), 1:6