Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nadal visszavágott wimbledoni legyőzőjének

2014.06.26. 18:58

Úgy tűnik, az idei Wimbledonon már borítékolható a döcögő kezdés a világelső Rafael Nadaltól, aki az első körös mérkőzéséhez hasonlóan Lukas Rosol ellen is elbukta az első szettet, de 4:6, 7:6, 6:4, 6:4-gyel továbbment 2012-es legyőzője ellen.

Két éve nagy meglepetésre ütötte ki Rosol éppen így a második körben 4:6, 6:7, 6:2, 7:6, 6:1-re Nadalt, aki tavaly aztán már az első fordulóban búcsúzott. Most egészen a második szett végjátékáig lemásolták a két évvel ezelőtti eredményt, de aztán Nadal magabiztosan fejezte be a meccset.

Rosol megint nagyon készült Nadal ellen, a meccset kicsit idegesen kezdte, de ezt levetkőzve aztán borzasztó koncentráltan, hatékony első szervákkal maradt ott a spanyol nyomában. 4:4-nél Nadalnak jött egy rosszabb gém, két rossz döntéssel máris 0-30 lett, majd pedig kettős hibával juttatta két bréklabdához a csehet. Nadal újabb hibája után Rosol magabiztosan, semmire szerválta ki a szettet.

A második játszma eleje sem indult jól Nadalnak, 2:2-nél sikerült semmire elbuknia az adogatását, és hiába próbálkozott, Rosol megerősítette a bréket. Innen azonban összeszedte magát a spanyol, 4:3-nál már ott volt az ökölrázása, amikor Rosolt hibára késztetve sikerült visszavennie az elbukott szerváját. A szett végi rövidítésben aztán megint a cseh tudott előbb minibrékelni 4-3-nál, de Nadal rögtön visszajött, végül pedig sokatmondó volt, hogy kettős hibával bukta a játszmát a cseh.

Innen már Nadal kezében volt a meccs, Rosol nagyszerű pontokat tudott még ütni, de fontos pillanatokban mondtak csődöt az első szervái, és egyre inkább a spanyolnak kedvező hosszú pontokat játszották. A harmadik és a negyedik szett elején is rögtön brékelt a világelső, ezek pedig döntőnek is bizonyultak. A meccsért szerváló Nadal adogatásánál még volt egy bréklabdája Rosolnak, de már nem tudott igazi ellenfele lenni a spanyolnak.