Szilárda
-4 °C
3 °C

Levetetik a nem fehér melltartót Wimbledonban

2014.06.27. 17:15

A korábbi wimbledoni bajnok Pat Cash szerint nevetségessé vált a torna „csak fehér” dresszkódja, ami miatt már köteleztek női játékost arra, melltartó nélkül játsszon.

Wimledonban mindig is nagy figyelmet fordítottak a tradíciókra és a szabályokra, aminek egyik sarkalatos pontja, hogy a teniszezők csak fehér ruhában játszhatnak. Ám ez nem csak a legfelső rétegre terjed ki, hanem az alsóneműre is, ami ha kilátszik, bizony egyből lecseréltetik a teniszezővel.

Az 1987-es wimbledoni győztes Pat Cash szerint viszont ez a makacsság mára teljesen elharapódzott, olyannyira, hogy nem elég, hogy lecseréltetik a női versenyzőkkel a melltartójukat, ha az nem teljesen fehér, de kötelezik őket arra, hogy melltartó nélkül álljanak ki, ha nincs náluk teljesen fehér, amire lecserélhetnék a színes darabot.

Cash a BBC Radio 5 Live műsorában beszélt erről, ahol azt is elárulta, hogy nem csak a női indulókat figyelik árgus szemekkel, hanem a férfiakat is, akiknél olyan is megesett, hogy figyelmeztették, mikor megizzadt, átütött a kék alsóneműje a nadrágon, és a jövőben tartózkodjon a sötét ruhadarabok viseletétől - írja a Mirror.

A torna egyik szóvivője szerint minden versenyzőt értesítenek a szabályok pontos betartásáról, egyúttal felhívják a figyelmüket, hogy csak fehér ruhát viselhetnek, ám a Cash által említett esetekre nem tért ki, így se nem cáfolta, se nem erősítette meg azokat.

Ezek a ruhadarabok szerepelnek a hivatalos felsorolásban: baseballsapka, fejpánt, fejkendő, csuklószorító, zokni, cipő, illetve minden olyan alsónemű, ami kilátszhat, vagy az izzadtság miatt átüthet. Továbbá egyetlen ruhadarabon sem lehet 10 milliméternél szélesebb, egyéb színű díszítőcsík.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!