19 éves, ismeretlen ausztrál intézte el Nadalt

2014.07.01. 20:51 Módosítva: 2014.07.01. 21:25

Nagy meglepetésre a világranglistán 144., 19 éves Nick Kyrgios 7:6, 5:7, 7:6, 6:3-ra legyőzte a világelső Rafael Nadalt a wimbledoni nyolcaddöntőben, így a spanyol most már zsinórban harmadik éve nem jut be legalább a negyeddöntőbe.


Nadal idén eddig minden meccsén elbukta az első szettet, utána azonban meg tudta nyerni a következő hármat, de most nem sikerült fordítania. A második szett végén még ökölbe szorított kézzel örült az egyenlítésnek, de Kyrgios nagyon pörgött, míg Nadal nem tudott élni a lehetőségekkel.

Hiába nem bukta el az adogatását a negyedik szettig, két tie breakben így is alulmaradt. A negyedik játszmában aztán a fiatal ausztrál 2:1-nél el tudta venni Nadal szerváját, ami már döntőnek bizonyult.

A tavaly profinak álló ausztrál a londoni tornáig mindössze tíz ATP-mérkőzést játszott, de most 37 ásszal sokkolta Nadalt. „Hihetetlen teniszt játszottam. Nagyon jól szerváltam, és nagyon boldog vagyok" – mondta a meccs után. A második szettben Kyrgios hihetetlen látványos, nagyon könnyed láb közötti ütéssel küldött át egy nyerőt a közönség nagy örömére.

Nick Kyrgios hits 'shot of the year' v Nadal

A fiatal ausztrál tavaly párosban nyert Wimbledonban a juniorok között, idén szabadkártyával először indult a felnőtteknél. A második körben már meglepetést okozott, amikor kilenc meccslabdát hárítva verte a ranglista 13. Richard Gasquet-t.

Kyrgios az első olyan játékos, aki a ranglistán a 100-on kívülrők meg tudja verni a világelsőt, mióta Andrej Olhovszkij 1996-ban a Roland Garros első körében búcsúztatta Jim Couriert.