53 éves, amputált lábú veterán katona a legidősebb labdaszedő a US Openen

2014.08.28. 12:36 Módosítva: 2014.08.28. 13:06

Az 53 éves Tod Reed korábban az Öbölháborúban szolgált, a bal lábát amputálták, testét hat tetoválás díszíti, most mégis labdát szed a 14-16 évesek között a US Openen.

„Rögtön észrevettem. Általában csak fiatalokat látok a pályán labdát szedni. Aztán megláttam a lábát. Minden tiszteletem az övé" -mondta az egyik látogató a Toms River arénában megrendezett női mérkőzés alatt.

„Örülök, hogy itt van, ez nagyon motiváló. Általában együtt dolgozom vele a meccsek alatt. Bírja a tempót, semmi gond nincs a formájával" - ezt már egy labdaszedőtársa mondta a veterán katonáról. 

Reed a hadsereg sportcsapatától hallott erről a lehetőségről. „Te lehetsz a történelem legidősebb labdaszedője. Ilyen lehetőség csak egyszer van az életben" -mondta neki a felesége. Ez végül meggyőzte a férfit és jelentkezett. 

A legidősebb labdaszedő US Openen

Reed a US Open történetének második legidősebb labdaszedője, ugyanis tavaly egy 65 éves ügyvéd is labdaszedőnek ált az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Az idei US Open 53 éves labdaszedője 1991-ben vesztette el a jobb lábát. A felépülése pedig közel fél évig tartott. „Ha valaki azt mondja nekem korábban, hogy labdaszedő leszek, azt mondtam volna, ne álmodozz már. Most, 2014-ben pedig itt vagyok a US Openen."

A veterán katona akár Federerrel is összefuthat, ezért igyekszik még jobban dolgozni minden meccsen. Reed régi álma ugyanis, hogy találkozik a teniszlegendával. „A történtek gazdagították az életemet. Boldog vagyok! A többi már csak ráadás."

A US Openen 275 labdaszedő dolgozik óránként 8 dollárért és az ebédért. A labaszedésen kívül ők tartják az esernyőt a szünetekben a játékosok fölé, kiszolgálják őket jéggel, banánnal, törülközővel vagy bármivel, amire a játékosnak szüksége van.