Károly, Karola
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Davis-kupa: rövidebb meccsek jöhetnek, törölhetik a 2. szervát

2014.09.10. 14:10

A Davis Kupa reformtörekvései kapcsán rövidebb mérkőzésekről, és a második szerva eltörléséről is beszélt Francesco Ricci Bitti, a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) elnöke.

Az olasz sportdiplomata ugyanakkor elutasította a hétszeres DK-győztes amerikai Stan Smith javaslatát arról, hogy kétévente, egy helyszínen csapjon össze a legjobb 16 férfi válogatott. "Vannak ilyen érdekek is, elvégre ha több hét felszabadulna a versenynaptárban, akkor más üzleti szempontok érvényesülhetnének" - szögezte le Ricci Bitti, aki bizonyos módosításokra nyitottnak mondta magát: a három nyert szett helyett például a jövőben már két győztes játszma után befejeződhetnének a DK-mérkőzések, írja az MTI.

Ami a további reformlehetőségeket illeti, az ITF-vezér közölte: "Eleve lerövidíthetnénk a szetteket, mivel mindig csak a végük az izgalmas. Másfelől elhagyhatnánk a második adogatást, érdekes lenne látni, hogy mit tennének a játékosok, ha egy szervát sem ronthatnának el."

Az idei Dk-szezon a hétvégén az elődöntőkkel folytatódik, a svájciak Genfben fogadják az olaszokat, míg a címvédő cseh csapat a párizsi Roland Garroson találkozik a francia válogatottal.