Davis-kupa: Moldovával játszik a férfi válogatott

2014.10.30. 19:57

A moldovai csapattal játszik a magyar férfi teniszválogatott jövő márciusban a Davis-kupa euro-afrikai zóna II.-es csoportjában, írja az MTI.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a londoni sorsoláson eldőlt: a párharc Magyarországon lesz március 6-8. között, mivel 2013-ban Moldovában csapott össze a csapat. Akkor a hazaiak 3-2-re nyertek.

Hornok Miklós válogatottjának legjobbja jelenleg Fucsovics Márton, aki 136. a világranglistán, mögötte azonban elég nagy az űr: Madarász Gergő, Nagy Péter, Filipenko Viktor, Gödry Levente és Borsos Gábor is 800-on kívül van. A nemzetközi versenyzéstől visszavonult Balázs Attila közölte, rendelkezésre áll, ha a kapitány behívja. Hornok Miklós számolhat még Zsiga Mátéval, Bíró Andréval és a 16 évesen korosztályos versenyeken vitézkedő Valkusz Mátéval is.

A moldovaiaknál a 190. helyen álló Radu Albot után a legjobb játékos a 359. helyezett Maxim Dubarenco, őt pedig a 736. helyen álló Andrei Ciumac követi. Albot idén legyőzte Fucsovicsot a US Open selejtezőjében, a 2013-as DK-párharcban viszont a magyar játékos nyert.

Ha a magyarok legyőzik Moldovát, akkor július 17-19. között itthon fogadják Zimbabwét vagy Bosznia-Hercegovinát, újabb továbbjutás esetén pedig Madagaszkár (itthon), Luxemburg (idegenben), Bulgária (idegenben) vagy Lettország (idegenben) következne szeptemberben. Ha viszont a Hornok-legénység kikap a moldovaiaktól, akkor valószínűleg Zimbabwében kell pályára lépnie a kiesés elkerülése érdekében.

A válogatott a tavaly áprilisi osztályozón 4-1-re kikapott Luxemburgtól a budapesti Elektromos Csarnokban, így tíz év után kiesett a II.-es csoportból. Idén májusban aztán Szegeden kiharcolta a feljutást, így jövőre ismét a zóna második vonalában küzdhet.