Djokovics magának kereste a bajt

2014.11.15. 17:26

Egy szettet meg tudott nyerni a világelső Novak Djokovics ellen Nisikori Kej, de a másik kettőben abszolút érvényesült a szerb fölénye a Londonban tartott évzáró teniszvébé elődöntőjében. Djokovics 6:1, 3:6, 6:0-val, 1 óra 27 perc alatt jutott tovább.

Az első játszmában elképesztő magabiztosan kezdett a világelső, míg Nisikori hibázgatott, sérült csuklója is zavarhatta. 2:1-nél brékelt először Djokovics, aztán alig 23 perc alatt átgázolt a szetten. Nagyon biztosan adogatott, és az alapvonalról is ő irányított, már egy-egy rontás is elég volt arra, hogy mosolyogva csóválja a fejét, ennél nagyobb gondja ugyanis nem volt a játszmában.

Nisikori kettős hibával nyitotta a második szettet, aztán újabb hibákkal rögtön el is bukta a szerváját, nagyon úgy tűnt, hogy a szerb gyorsan besöpri ezt a szettet is. Ehhez képest kicsit kiengedett fejben, amira aztán azonnal lecsapott Nisikori: a japán megtáltosodva eljutott egészen bréklabdáig, a gémet pedig már kettős hibával adta oda neki a szerb.

Djokovics bosszankodva rázta a fejét, és volt is rá oka - visszaengedte Nisikorit a mérkőzésbe. A japán nagyon felpörgött, agresszív lett, és rendre be tudta ütni a nyerőket Djokovics ellen, mégha továbbra is becsúsztak hibák is nála. 4:3-nál aztán egy hatalmas labdamenetben mozgatta ki Djokovicsot, végül egy nyerővel jutott bréklabdáig. Utána egy átemelését még megfogta a szerb, de aztán el tudott ütni mellette Nisikori, ezzel szerválhatott a szettért. Nem remegett meg, két ászt, jó szervákat ütött be, simán egyenlített ki a szetteket tekintve.

A döntő játszma elején azonban kulcsfontosságú volt, hogy Djokovicsnak sikerült két bréklabdáról megfordítania az első adogatását. Nisikorinak többek között itt is nagyon hiányzott a fonák egyenes a játékából, ha próbálkozott is ilyennel, akkor abba rendre belehibázott. Idáig tartott ki Nisikori lendülete, megint hibázni kezdett, Djokovics brékelt, és visszaért az első szett eleji magabiztos játékához. A végén már kettős hibával bukta el a szettet és a meccset is a csalódott japán.

A döntőben Djokovics ellenfele Roger Federer lesz, aki 2 óra 48 perc alatt, fordulatos meccsen győzte le honfitársát, Stan Wawrinkát 4:6, 7:5, 7:6-ra a másik elődöntőben.