Valér
-2 °C
0 °C

Az Australian Openen a hőség ellen is készülnek

2014.12.02. 15:52

A január 19-én kezdődő Australian Open tenisztorna szervezői közölték, hogy intézkedési irányelvekkel készülnek az esetleges extrém hőségre, amely miatt rendre panaszkodnak a játékosok. Az idei versenyen csupán négy óráig szünetelt a játék annak ellenére, hogy a 40 fokot meghaladó kánikulában megolvadtak a vizes palackok, a labdaszedők közül többen elájultak, a teniszezők pedig hányingerrel és rosszulléttel küszködtek.

Craig Tiley, az Australian Open igazgatója kedden azt mondta, a vezetőbíró akkor fogja számításba venni az irányelvek alkalmazását, ha a hőmérséklet eléri a 40 fokot. Ekkor páratlan számú gémnél vagy a rövidítés végeztével megáll a játék.

"Az is segít a helyzeten, hogy jövőre már a harmadik legnagyobb stadion, a Margaret Court Arena is befedhető lesz" - tette hozzá.

Januárban a kanadai Frank Dancevic az első fordulós mérkőzése közben összeesett a pályán, és egy percre elvesztette az eszméletét.

"Embertelen körülmények vannak, ez senkivel szemben nem tisztességes. Addig játszatnak bennünket a kánikulában, amíg meg nem hal valaki" - nyilatkozta akkor.