Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az összes top 100-as ott lesz az Australian Openen

2014.12.13. 12:59

A férfiaknál mindenki, a nőknél pedig 99-en neveztek a világranglista első száz helyezettje közül 2015 első tenisz Grand Slam-tornájára, a januári Australian Openre. A helyi szövetség vezetője, Craig Tiley szombati bejelentése során úgy fogalmazott, hogy a mezőny az egyik legmélyebb és legerősebb lesz az ezúttal január 19-én kezdődő viadal történetében.

Tiley hozzátette: az egyetlen távolmaradó a női rangsor 58. helyén álló cseh Petra Cetkovska, aki csípősérülése miatt nem lesz ott Melbourne-ben. Babos Tímea jelenleg a 98. a világranglistán.

A 128-as főtáblán nyolc-nyolc szabadkártyás lesz mindkét nemnél, emellett a férfiaknál 16, a nőknél pedig 12 játékos juthat fel a selejtezőből.

Jövőre rekordösszegű - összesen több mint 100 millió dollárnyi - pénzdíjat osztanak ki a férfi teniszezők körversenyén, az ATP Touron. A versenyeket szervező ATP bejelentése szerint a következő években tovább nő majd a jutalom, amely 2018-ra eléri a 135 millió dollárt. Ez az összeg nem tartalmazza a Grand Slam-tornák pénzdíját, mert azokat nem az ATP rendezi.