Serenát megalázták, kávéval visszavágott

2015.01.05. 10:58

Serena Williamsnek pocsékul kezdődött a szezonja, az olasz Flavia Penetta az első szettben nullára verte az amerikai teniszezőt, akit egy kávé hozott helyre.

Williams azért utazott el a perth-i tornára, hogy az Austral Openen a legjobb formáját nyújtsa. Ehhez a hőséghez is hozzá kell szoknia, Ausztráliában 40 fok is lehet, ahogy azt tavaly is megtapasztalhatták a versenyzők.

A 33 éves amerikai a Hopman-kupán nagyon rosszul kezdett, az első szettben 19 perc alatt megalázó, 6-0-s vereséget szenvedett Penettától. Később aztán magára talált, előbb 6:3-ra nyert, majd még jobban felpörgött, és a harmadik játszmában már ő nyert 6:0-ra. Később azt mondta, hogy a meccs közben kért kávé segített rajta.

„Még ki voltam ütve a jet-lagtől. Szükségem volt egy kávéra, hogy végre használható lábmunkám legyen. Kávéivó vagyok, most reggel kihagytam és ezt megéreztem. Nagyon kellett, hogy legyen bennem. Mondtam, hogy adjanak nekem egy korty eszpresszót, de megkérdeztem azt is, hogy engedik-e a szabályok? Még sosem csináltam korábban ilyet."