Federer: Még sosem éreztem ekkora fájdalmat

2015.01.21. 14:57

Roger Federer négy szettben nyert az olasz Simon Bolelli ellen az Australian Open második körében, és ezzel a harmadik fordulóba jutott. A meccs nem indult jól a svájcinak, az első szettet 6:3-ra elveszítette, innen azonban már ellenáll„hatatlanul játszott és csak 7 játékot engedett az olasznak.

Az is kiderült, miért kezdett gyengén Federer. A meccs közben egy rövid ideig a kezét kellett kezelni, két orvos és egy operatőr figyelte közelről az eseményeket. „Olyan, mintha egy nagy dudor lett nőtt volna az ujjamra. Nem tudom, talán egy hólyag lehetett, és az első három-négy játékban nem is éreztem emiatt a ritmust. Olyan volt, mintha egy méh csípett volna meg, ennyire még sosem fájt."

Nem volt jó passzban az 1000. győzelmét január 11-én ünneplő svájci, még az őt filmező kamerásembernek is odaszólt, igaz, nem túl udvariatlan stílusban. „Miért jössz ilyen közel?" Érezhetően nem volt túl nyugodt, ahogy elmondta, roppantul bántotta volna, hogy ilyen iszonyúan fájdalmas semmiség miatt kerüljön nehéz helyzetbe.

Federer végül folytatta és onnantól nem volt esélye Bolellinek. Ezzel nincs vége a korábbi világelső olasz napjainak. A harmadik körben Bolelli honfitársa, Andreas Seppi következik, aki elég simán, négy szettben, 7:5, 3:6, 6:2, 6:1-re verte a 29. kiemeltet, a francia Jeremy Chardyt.