Wawrinka és Serena Williams is elődöntős az AusOpenen

2015.01.28. 09:06

A férfiaknál a címvédő Stan Wawrinka, míg a nőknél a világelső Serena Williams is bejutott az elődöntőbe szerdán a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A 29 éves svájci játékos az ötödik helyen kiemelt japán Nisikori Kejt búcsúztatta. Az első két játszma sima volt, a harmadikat rövidítésben nyerte Wawrinka. (MTI)

A 33 esztendős Serena Williams a 2014-ben döntős Dominika Cibulkovával találkozott, és összesen négy játékot veszített. Testvére, Venus viszont nem bírt honfitársával, Madison Keysszel, és három szettben kiesett.

"Még mindig ideges vagyok, de hát egy Grand Slamen nincsenek könnyű meccsek" - mondta a találkozó után a 29 éves Wawrinka, aki már 6-1-re vezetett a harmadik szett rövidítésében, ám végül csak hatodik mérkőzéslabdáját tudta értékesíteni, huszadik ászával. A címvédő először vert meg top 5-ös ellenfelet a tavaly áprilisi monte-carlói viadal óta.

A 33 esztendős Serena Williams a 2014-ben döntős Dominika Cibulkovával találkozott, és - noha beteséggel küszködött - összesen négy játékot veszített.

"Beteg vagyok néhány napja, és egyre rosszabb az állapotom. Hallottam, hogy a többiek közül is jónéhányan elkaptak valami vírusfertőzést" - mondta a világelső, aki ászok szempontjából 15-1-re, nyerő ütésekből pedig 31-13-ra bizonyult jobbnak.

A 19. egyéni GS-serlegére hajtó ifjabbik Williams hatodszor jutott elődöntőbe Melbourne-ben, és az előző öt alkalommal rendre megnyerte a versenyt.

Nővére, Venus viszont nem bírt honfitársával, Madison Keysszel, így nem jött létre a 2009-es wimbledoni elődöntő óta az első Williams-testvércsata. A 19 éves Keys - akinek a volt világelső Lindsay Davenport az edzője - még kisgyerek volt, amikor Venus először jutott GS-torna döntőjébe 1997-ben, és éppen az ő inspirációjára kezdett el teniszezni.

Eredmények, negyeddöntő:

    férfiak:

Wawrinka (svájci, 4.)-Nisikori (japán, 5.) 6:3, 6:4, 7:6 (8-6)

    később:

Djokovic (szerb, 1.)-Raonic (kanadai, 8.)

    nők:

S. Williams (amerikai, 1.)-Cibulkova (szlovák, 11.) 6:2, 6:2

Keys (amerikai)-V. Williams (amerikai, 18.) 6:3, 4:6, 6:4